FlashPolitica si administratie

Începe marea asfaltare în Hunedoara

Cristina Ghenea

Locuitorii municipiului Hunedoara, şi nu doar ei, pot răsufla uşuraţi. Potrivit, primarului Ovidiu Hada (foto), care a semnat ieri, în faţa presei, contractele cu cele două firme care au câştigat licitaţia, astăzi începe marea asfaltare  a străzilor din oraş.

Nu doar străzile vor fi reabilitate
Cele cinci mari bulevarde şi patru străzi care străbat oraşul vor fi, în sfârşit, reabilitate. Potrivit primarului, la terminarea lucrărilor, hunedorenii se vor putea bucura de drumuri şi trotuare fără gropi, de borduri noi, de locuri de parcare, pistă pentru biciclişti, semafoare moderne şi de încă două sensuri giratorii. „Suprafaţa totală care va fi reabilitată este de 11 kilometri. Astfel, 118.865 de metri pătraţi vor fi frezaţi şi reasfaltaţi, 18.230 metri pătraţi reprezintă parcări – atât vechi, cât şi noi, pista pentru biciclişti se va întinde de-a lungul bulevardului Dacia şi va avea 2.650 de metri pătraţi, iar sensurile giratorii vor fi construite la intersecţiile dintre bulevardele Traian cu Dacia şi Republicii cu Libertăţii. De altfel, intră în reabilitare şi 19 staţii de autobuz“, a declarat primarul Ovidiu Hada.

Şantier, până anul viitor
Potrivit edilului, dintre cele şapte firme care au participat la licitaţie, marea asfaltare a fost câştigată de consorţiul SC DELTA A.C.M. ‘93 SRL  şi SC DRUPO SRL. Valoarea totală a proiectului este de 20.786.986 de lei, iar Primăria Hunedoara va suporta doar plata unei cote de 2 la sută din această sumă, precum şi plata TVA-ului, în valoare de 4,9 milioane de lei. Restul banilor provine din fonduri europene.
Lucrările încep astăzi şi vor fi gata până la sfârşitul anului viitor, iar drumurile reabilitate vor avea o garanţie de cinci ani.

Veşti bune şi pentru cei din Zlaşti şi Răcăştie
Nu doar contractul pentru marea asfaltare a fost semnat ieri, ci şi contractul pentru reabilitarea drumurilor care duc la Zlaşti şi la Răcăştie. Lucrările vor fi demarate zilele acestea, iar costurile, în valoare totală de 22.493.639 de lei, vor fi suportate din bugetul local.
„Proiectul cuprinde DJ 687 – Zlaşti, Drumul Comunal 114 – de la Strada Voinii, până la Răcăştie, străzile Brădet, Rândunicii, Câmpului – prelungire cu Aleea Câmpului şi Strada Luncii, Independenţei, Emil Racoviţă şi Cloşca. În total, este vorba despre o suprafaţă de 99.433 de metri pătraţi, iar lucrările nu vor cuprinde doar reabilitarea drumurilor, ci şi construcţia reţelei de apă şi canalizare, acolo unde aceasta nu există, precum şi montarea instalaţiilor electrice“, a precizat primarul Hada. Acesta a adăugat că în cazul acestor străzi, lucrările vor fi finalizate în cel mult 12 luni de la demarare.

14 comentarii la „Începe marea asfaltare în Hunedoara

 • HADA CAMPANIE ELECTORALA ORICUM NU VEI MAI FI VOTOT NICIODATA. FELICITARI PENTRU MAREA ASFALTARE DAR LASA-NE POCAITULE SI IAL PE GLIGOR SI DUTE IN AMERICA.GLIGOR SI-A CONSTRUIT IN MICRO 5 PALAT PE SPATELE TAU SI AL PRIMARIEI.POCAITULE DUTE SI LASA-NE.

 • Nicule sa-ti dam la muieeeeeeeeeeeeeeeee>>>>>>>>>>>>Hada va realiza in mandatul asta ce na realizat nici un primar de la revolutie incoace…

 • Hada nu ai nici o sansa ,crezi ca daca acum asfaltezi te mai votam pe tine si pe Molot ,te inseli

 • hada va fura in acest mandat cit nu au furat toti primarii de la revolutie incoace. Voi chiar mai credeti in acest analfabet?

 • IANCU DE HUNEDOARA ESTI UN FRAIER SI UN PUPINCURIST DE AL LUI HADA SI UN SUGATOR DE P::A SA-TI DAM LA **** TOTI HUNEDORENII TIE LUI HADA SI LUI PUIU RADU BUCATARU SI TINICHIGIU;ESTI O ZDREAMTA ORDINARA CU TOTI POCAITII:

 • hai sa nu mai injuram degeaba deocamdata domnul hada este singurul primar care face ceva si pt oras. toti fura dar hai sa vedem si partea buna a lucrurilor. o sa avem si noi odata drumuri ca lumea civilizata.

 • Ce vocabular ales au sustinatorii lui arion. de fapt, nici nu e de mirare, asa cum sunt sefii, sunt si slugile puse sa posteze aici.

 • Vai am ajuns sa o vad si s-o aud si pe asta … Azi la Info HD , Hada cerea telefonic sa nu fie jignit si comparat cu Mircia Muntean … Bravo , domnule , esti tare … Tu care nu puteai sa scoti un cuvant pe gura in 2008 , te plimba Mircia de mana prin Hunedoara si vorbea pentru tine …
  Domnule Mircia , mai incerci cai de reconciliere cu acest nenorocit ? Mai crezi ca poti sa stai alaturi de el , de acest tradator handicapat ? Crezi ca vei putea castiga ceva voturi la Hunedoara facand echipa inca odata cu acest incompetent ? Iati gandul , asta este personajul adevarat ….

 • vai, alt portocaliu idiot care crede ca mircia e dumnezeu. ce e info hd? aaaaaaaa, televiziunea deschisa pe banii nostri de alt handicapat, viorel arion. ala era azi in trening la antena 1 deva.

 • http://www.editie.ro/new/tipar.php?idstire=82199&title=SC-Delta-ACM-93–povestea-unei-capuse-abonate-la-banii-publici

  http://www.firme.info/drupo-srl-cui13776675/ -firma din calan

 • hada si cu ai lui sa se duca dracului.
  ca au furat destul orasul
  neo lasat saraci in casa
  si fara pita pe masa.

  sa ii ia dracu la plimbare
  unde e focu mai mare.

  amin….

 • Stimati comentatori o problema mare este Arion ;din cauza lui nu sa inceput asfaltarea orasului ,pentru ca a contestat licitatia CA TREBUIA SA CASTIGE LICITATIA FIRMA LUI VIDEANU COMPLICELE LUI ARION apropo stiti pretul unei borduri din alea aduse din china cu 1 euro 80 ?va spun eu pretul dupa montare a unei borduri de la videanu este 70 de euro .Faceti un calcul si osa va convingeti ca 30%din banii astia ,care provin de la noi cetatenii hunedoarei ,intra in buzunarul lui VIOREL ARION .Nu puneti botul ca el face asfaltarea orasului ,noi trebuie sa votam pe cel sustinut de U S L pentru ca orasul sa primeasca bani de la guvernul U S L si anume DOCTORUL BENDEA CANDIDAT independent dar sustinut de u s l

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.