Actualitate

Gemenii Petruş ies la pensie

Cristina Ghenea

Gemenii care conduc Poliţiile municipiilor Brad şi Hunedoara vor ieşi la pensie luna aceasta, imediat după ce vor împlini vârsta de 55 de ani. Încă de când au călcat pragul Poliţiei, fraţii Petruş au stabilit că tot împreună se vor şi pensiona.

Evoluţie profesională fără sincope
Comisarul şef Nicolae Petruş, şi-a început cariera în 1978, ca ofiţer de cercetare penală în cadrul Poliţiei municipiului Deva. După 12 ani, a ajuns şeful Biroului Cercetări Penale la Deva, după care, în 2001, a fost desemnat adjunct al şefului Poliţiei Deva.
Începând din noiembrie 2005, Nicolae Petruş conduce Poliţia municipiului Hunedoara. Fratele său geamăn, comisarul şef Adrian Petruş, a fost iniţial ofiţer economic la Postul de Poliţie Râu Mare-Retezat. Începând cu anul 1979, a devenit ofiţer operativ la Serviciul Economic din IPJ Hunedoara, iar după un an, s-a transferat la Brad, unde mai întâi a fost ofiţer în cadrul Biroului Cercetări Penale. După 10 ani, mai precis în 1992, a devenit mâna dreaptă a şefului de poliţie, după care, din 2001, a preluat conducerea Poliţiei municipiului Brad.

Erau confundaţi de colegi
Cei doi şefi de Poliţie spun că de mici îşi doreau să devină oameni ai legii şi nu regretă că au ales această profesie. După 33 de ani de muncă, Adrian şi Nicolae Petruş îşi amintesc că momentele cele mai amuzante de care au avut parte în întreaga carieră sunt acelea în care colegii nu îi puteau deosebi. „Timp de un an, am lucrat amândoi la Deva – eu la Poliţia Municipală, iar Adrian, la Serviciul Economic din cadrul Inspectoratului Judeţean. Lumea ne confunda şi de multe ori, ni se reproşa că nu salutăm sau că am fost văzuţi prin alte părţi. Majoritatea colegilor nici nu ne credeau când le spuneam că suntem gemeni şi trebuia să le arătăm legitimaţiile. Astea au fost cele mai simpatice momente pe care mi le amintesc. Apoi, Adrian s-a transferat la Brad şi drumurile nu ni s-au mai intersectat“, a declarat comisarul şef Nicolae Petruş.

„Lăsăm locul şi altora”
Cât despre reuşitele în carieră, cei doi fraţi sunt de părere că amintirile cele mai frumoase sunt legate de munca în echipă. „O persoană nu poate aduce rezultate, fără ajutorul şi susţinerea colectivului din care face parte. Cele mai frumoase amintiri le am legate de echipele alături de care mi-am desfăşurat activitatea“, susţine comisarul şef Adrian Petruş.
Şi pentru că, peste două zile, fraţii gemeni Petruş aniversează împlinirea vârstei de 55 de ani, vineri îşi vor încheia cariera. „Împreună am intrat în Poliţie, şi atunci, am stabilit că tot împreună vom şi ieşi. Am fi putut aştepta până în primăvara anului viitor, dar având în vedere că este şi sfârşit de an, am stabilit să ne oprim aici. Este timpul să le facem loc şi altora, care vor să se afirme“, a mai precizat Nicolae Petruş, şeful Poliţiei Hunedoara.
Potrivit comisarului şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, urmează ca pe posturile celor doi, rămase vacante, să fie numite cu delegaţie alte persoane, iar apoi să se organizeze concurs.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura