Doar patru cazuri de poliţişti agresaţi

Cristina Ghenea

Deşi poliţiştii care lucrează în teren sunt expuşi la tot felul de pericole, cele mai dese agresiuni asupra acestora vin din partea şoferilor sancţionaţi.

Luaţi la pumni şi înjuraţi
„În cursul acestui an, patru poliţişti hunedoreni au fost agresaţi în timpul exercitării sarcinilor de serviciu, în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiunea de ultraj”, a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În toate cele patru cazuri, oamenii legii au fost agresaţi de şoferi pe care i-au prins încălcând regulile de circulaţie în trafic. De exemplu, în luna mai, un poliţist din municipiul Hunedoara a fost lovit cu pumnul în faţă de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în momentul în care a „îndrăznit” să-i ceară acestuia actele la control. Un alt poliţist, din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene-Serviciul Rutier Hunedoara, a fost agresat fizic de un bărbat din Constanţa, care conducea cu viteză un bolid pe DN 7. Şoferul a sărit în spatele poliţistului şi i-a rupt acestuia cămaşa, provocându-i mai multe leziuni pe mâini. Potrivit lui Bogdan Niţu, riscurile la care oamenii legii se expun în exercitarea sarcinilor de serviciu variază în funcţie de misiunile în care sunt angrenaţi şi privesc în special integritatea fizică a acestora. În primele 11 luni ale anului, prin intermediul Serviciului Naţional Apeluri de Urgenţă 112, poliţiştii hunedoreni au fost solicitaţi să intervină în 27.874 de cazuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.