ActualitateFlash

Garda de Mediu Hunedoara a cerut închiderea combinatului siderurgic de la Hunedoara

Sorina Popa

După ce au vrut să închidă Termocen­trala de la Paroșeni, acum, comisarii de la Garda de Mediu Hunedoara au pus ochii și pe combinatul siderurgic de la Hunedoara. Nu de alta, dar, în opinia celor de la Garda de Mediu Hunedoara sistemul privat face doar probleme comunităților și, ca atare, trebuie pus lacătul și pe ceea ce mai funcționează. Altfel, nu vedem cum s-a ajuns la o asemenea situație halucinantă.

Despre ce este vorba?
Garda de Mediu Hunedoara a depus o plângere penală la IPJ Hunedoara, îm­potriva celor de la Agen­ția pentru Pro­tecția Me­diului (APM) Deva-Hunedoara, înregistrată cu nr. 1454/P/2018, „în care se efectuează cercetări sub aspectul să­vârșirii infrac­țiunilor de abuz în serviciu și poluare prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri ori substanțe pericu­loase”. De ce?
Pentru că APM Hunedoara „nu a suspendat autorizația de mediu a societății Arcelor Mittal Hunedoara, deși această in­stituție a fost notificată, în repetate rânduri, în acest sens de Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Hunedoara, ca urmare a unor constatări privind polua­rea produsă de Arcelor Mittal Hunedoara prin nefunc­ționarea instalației de des­pră­fuire”.
Ca atare, scopul comisarilor de mediu este clar arătat în această adresă transmisă anchetatorilor. Și, dacă în cazul Termo­cen­tralei de la Paroșeni nu era vorba de o plângere penală, în această situație, a com­binatului siderurgic de la Hunedoara, lucru­rile chiar pot fi urâte.
Interesant este că repre­zentanții Gărzii de Mediu Hunedoara au ca dovadă că so­cietatea Arcelor Mittal po­luează doar niște fotografii, nu analize.
În aceste condiții, MESAGERUL HUNEDOREAN vrea să afle de la con­du­ce­rea județului, de la primarul din municipiul Hunedoara, de la prefect, care este poziția lor vizavi de cererea Gărzii de Mediu de închidere a combinatului side­rurgic de la Hunedoara.

7 comentarii la „Garda de Mediu Hunedoara a cerut închiderea combinatului siderurgic de la Hunedoara

 • Decizie grea.De ales între sănătatea populației și locurile de munca!

 • Problema e doar tehnica și poate fi rezolvata de cei de la mital.
  Dacă vor!

 • Ca se da autorizare de mediu pentru cimitir de mașini pe camp(luând din pamantul arabil)este ok?
  Ex.la Cristur!

 • Mital oricum se va închide din lipsa de personal.e doar o problemă de timp.

 • Cand Mittal (mita mai lunga ) a preluat combinatul cu 440 000 de dolari a avut aobigatia sa rezolve problema desprafuirii . Numai pe fierul vechi a obtinut mai mult si sfideaza in continuare ,nu mai vorbesc de celelalte active . Daca arzi in curte ceva vreascuri esti pasibil de amenda . Totusi pana unde poate duce nesimtirea ? Problema este tehnica , usor de rezolvat si poate duce la amenzi din partea UE , iar indivizii pot sa o rezolve . Deci vinovatul care vrea sa o inchida „cu mainile altora ” este Arcelormittal .

 • Județul Hunedoara,candva cel mai prosper ,a ajuns sub conducerea baronului roșu Nistor cel mai prost platit din tara.

  Mai ai multe AGENTII de infinitate,Nistore?!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.