Galeriile de Artă Forma devin un spaţiu multifuncţional

16 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, aleşii judeţeni au votat hotărârea privind documentaţia tehnico-economică pentru reamenajarea Galeriilor de Artă Forma din Deva.

„Ne dorim un spaţiu expoziţional care să se ridice la standardele secolului XXI, însă nu ne vom limita doar la organizarea de expoziţii. Va fi o sală multifuncţională care va putea găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme şi piese de teatru. Sala va dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil şi alte 100 de locuri pe scaune. Va fi amenajată şi o bibliotecă unde se vor regăsi albume de artă, monografii sau biografii”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Reconfigurarea spaţiilor galeriei se va realiza astfel încât acestea să întrunească standardele specifice spaţiilor expoziţionale contemporane, care au ca şi caracteristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca şi efect creşterea duratei de funcţionare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum şi o deschidere crescută către public.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, suprafaţa vizată de reconfigurare are 332,84 mp, iar durata de realizare a investiţiei este de patru luni. Valoarea totală a investiţiei este de 1.189.442 de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul judeţului Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amenajament pastoral şi silvic, în termen la Toteşti

În vechea formă a legii, amenajamentele pastorale erau obligatorii chiar din acest an, însă s-a obţinut derogare până în 2020....

De ce nu vor politicienii ca primarii să fie aleşi în tururi de scrutin

Senatul a respins, ieri, proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în cazul în care nici unul...

Anunţ Finanţe

Închide