Drumarii trag tare cu asfaltarea pe drumul Petroşani – Obârşia Lotrului

16 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Şoseaua către Transalpina a primit o finanţare de două milioane de lei, în septembrie, după intervenţiile deputatului hunedorean, Laurenţiu Nistor. Drumul a fost în subordinea DRDP Craiova, timp în care nu s-a făcut mai nimic pentru reabilitarea lui. Oficialii hunedoreni au cerut şi reuşit trecerea rutei în subordinea DRDP Timişoara.

Imediat după ce s-au primit şi banii, drumarii au început reparaţiile pe suprafeţe întinse pe DN 7A, Obârşia Lotrului – Petroşani, încă din această săptămână. ”În perioada ce a urmat schimbării administratorului, pe DN 7 A nu s-a mai realizat nici un fel de investiţie, el având nevoie de o serie de reparaţii capitale. În urma interpelării pe care am adresat-o Ministerului Transporturilor, DN 7 A s-a întors în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara şi au fost alocaţi şi banii necesari reparaţiilor”, a precizat deputatul Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.
Până acum s-a reuşit turnarea de mixtură asfaltică pe o suprafaţă de aproximativ 2.400 de metri pătraţi. Totodată, Secţia de Drumuri Naţionale Deva a mai efectuat câteva lucrări de maximă urgenţă pentru a permite desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă pe DN 7A. ”În regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar pe zona drumului în care nu există asfalt au fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul şi a fost adăugat şi aport de piatră.
În vederea creşterii siguranţei drumului, în curbele periculoase au fost instalate parapete din beton şi au fost montate indicatoarele rutiere de limitare de viteză, de semnalizare a curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanţi. De asemenea, au fost instalate indicatoarele specifice sezonului de iarnă”, a informat DRDP Timişoara. Totodată, drumarii din Deva şi cei din Districtul Livezeni- Petroşani şi-au asigurat utilajele şi materialul antiderapant pentru a ţine circulabil DN7A şi când va veni zăpada.
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a preluat în această toamnă în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparaţie capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Galeriile de Artă Forma devin un spaţiu multifuncţional

Ieri, aleşii judeţeni au votat hotărârea privind documentaţia tehnico-economică pentru reamenajarea Galeriilor de Artă Forma din Deva.

Amenajament pastoral şi silvic, în termen la Toteşti

În vechea formă a legii, amenajamentele pastorale erau obligatorii chiar din acest an, însă s-a obţinut derogare până în 2020....

De ce nu vor politicienii ca primarii să fie aleşi în tururi de scrutin

Senatul a respins, ieri, proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în cazul în care nici unul...

Închide