Gura lumii, 17.10.2019

16 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Cică un important afacerist din sudul judeţului, un individ care pozează de multă vreme în cel mai corect om, a fost prins burduşit cu marfă de contrabandă şi ”cazat” pentru câteva ore într-o cămăruţă întunecoasă şi răcoroasă. Gurile rele spun că a fost într-o vacanţă la vecinii noştri de peste Dunăre, însă a fost nevoit să-şi prelungească sejurul cu o zi. Acea ultimă zi n-a fost tocmai plăcută şi l-a marcat serios. Cârcotaşii spun că omul şi-a burduşit maşina cu mai multe produse cumpărate mai ieftin de la vecini, fără să ştie că sunt pe lista celor de contrabandă. Ba chiar a fost convins că el este în regulă şi tocmai din acest motiv a făcut gălăgie când i s-a atras atenţia. Cum n-a fost chip să fie convins că legea spune altceva, cei care l-au controlat s-au săturat să-i asculte inepţiile şi să-i vadă spumele de la gură. Prin urmare, spun bârfitorii, cum legea le permitea să ia o măsură de reţinere, oamenii în uniformă au adoptat-o imediat. L-au înşfăcat pe moralist şi l-au aruncat într-o cămăruţă rece şi întunecoasă, să se mai calmeze. După câteva ore i-au dat de ales: aruncă la gunoi surplusul şi-şi continuă drumul sau se trece la a doua procedură, una mai drastică. Bineînţeles că afaceristul n-a vrut să rişte şi o pereche de cătuşe şi s-a conformat cuminţel cerinţelor.

Le-a cam pierit cheful de muncă, după ce au auzit că fostul şef are mari şanse să se reîntoarcă în fruntea lor. Astfel, în instituţie este mare agitaţie şi fiecare se zbate să găsească o portiţă prin care să ajungă să pupe mâna binefăcătorului ce va veni. Gurile rele spun că angajaţii unei instituţii dintr-un micuţ oraş din sudul judeţului, dar nu toţi, sunt atât de stresaţi că vor ajunge pe drumuri, încât nimeni nu mai lucrează pentru cetăţeni. Rând pe rând sunt zăriţi că stau pe la poarta moşiei fostului lor şef ca să toarne câte ceva despre actualul lor conducător, încă pe funcţie. Se gândesc că prin trădare îşi vor asigura locul călduţ şi de la anul încolo. Culmea este că, spun cârcotaşii, actualul conducător ştie că este turnat zi de zi, însă pare că nu-i pasă. Unii spun că s-a împăcat cu ideea că şansele sale de a câştiga încă un mandat sunt aproape de zero şi caută acum şi el o formulă de împăcare cu cel pe care l-a detronat. Acesta este motivul pentru care nu e foc şi pară pe subordonaţi, aşa cum ar fi orice om motivat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Drumarii trag tare cu asfaltarea pe drumul Petroşani – Obârşia Lotrului

Şoseaua către Transalpina a primit o finanţare de două milioane de lei, în septembrie, după intervenţiile deputatului hunedorean, Laurenţiu Nistor....

Galeriile de Artă Forma devin un spaţiu multifuncţional

Ieri, aleşii judeţeni au votat hotărârea privind documentaţia tehnico-economică pentru reamenajarea Galeriilor de Artă Forma din Deva.

Amenajament pastoral şi silvic, în termen la Toteşti

În vechea formă a legii, amenajamentele pastorale erau obligatorii chiar din acest an, însă s-a obţinut derogare până în 2020....

Închide