Sport

FUTSAL. Surpriza în jocul de la Deva. Când buturuga mică răstoarnă carul mare

Liga 1 Futsal Fortuna a programat în etapa a doua din campionat întâlnirea de la Sala Sporturilor din municipiul Deva dintre formațiile ACS West și FK Odorheiu Secuiesc, ultima fiind de­ți­nătoarea titlului de vicecampioană a României.

Și-au asigurat liniștea
West Deva a început cu stângul noul sezon, fiind învinsă de către concitadina CSM Deva, cu 10-0, în timp ce FK Odorheiu Secuiesc, echipă pregătită de Jakab Zoltán, a câștigat duelul de pe te­ren propriu cu Luceafărul Buzău, 13-4. Ma­joritatea cunoscătorilor din futsal dădeau ca și câștigată partida de către echipa din Odorhei, dar se adeverește faptul că …buturuga mică răstoarnă carul mare. Așa a fost și în jocul disputat la Deva. Oaspeții au preluat control încă din primele minute ale meciului și și-au asi­gu­rat, să spunem, liniștea înainte de pauză prin golurile înscrise de Levente Tanko (min.2) Richard Iszlai (min.13), din nou Levente Tanko (min.15) și Balint Andor (min.18), gazdele reușind un sin­gur gol înscris de Sebastian Mateescu (min.12). La pauză scorul a fost 4-1 pen­tru echipa antrenată de Jakab Zoltán.

Ultimul minut
După pauză, jucătorii echipei devene au revenit cu o altă mentalitate în teren și au muncit mai mult, astfel că s-au apropiat încet, încet, de FK Odorheiu Secuiesc, înscriind o serie de trei goluri. Au marcat Artur Galfi (min.24),Florea Ionuț (min.33),Vlad Voiculescu (min.34), tabela arătând egalitate, 4-4. Ultimele minute de joc au aparținut gazdelor, care au atacat în valuri poarta adversă și, pe final de joc, în ultimul minut, au reușit surpriza etapei, înscriind golul victoriei prin Artur Galfi. O victorie cu scorul de 5-4, muncită, obținută cu ambiție de devenii conduși foarte bine de antrenorul jucător Ionuț Florea.
ACS West Deva a jucat cu: Nicolae Vrînceanu, Andrei Cîrstea, Krisztian Boda, Artur Galfi, Cristian Goșa, Sebastian Mateescu, Darius Pușcă, Vlad Voiculescu, Antonio Nicoară și Bogdan Costică.