Sport

FUTSAL. Cum au „furat” gălățenii trofeul de la Autobergamo

CS United Galaţi a câştigat, în pre­mieră, Cupa României la futsal, după ce a câștigat surprinzător meciul cu Autobergamo Deva, scor final 5-4. Finala Cupei României Fortuna ediția 2021-2022 a pus față în față cele mai bune echipe ale momentului din futsalul românesc. Primele clasate în Liga I și probabil echipele care își vor disputa și titlul în acest sezon, Autobergamo Deva și CS United Galați au oferit un spectacol inte­re­sant.

A schimbat tactica
Autobergamo Deva a deschis sco­rul după doar trei minute, autor fiind André Luis Sasse. Gazdele au avut ini­ț­iativa, dar și-au creat destul de greu ocazii la poarta echipei din Deva, dar au reușit să egaleze destul de repede prin Daniel Araujo, iar la pauză a fost 1-1.
În repriza secundă, Autobergamo, formația pregătită de Victor Acosta Garcia, a înscris în trei rânduri în doar cinci minute, prin André Luis Sasse (de două ori și Bogdan Covaci), scorul luând proporții: 4-1, iar echipa de­veană s-a văzut cu trofeul în vitrina clubului.
Nu a fost să fie, deoarece Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, a regândit jocul echipei gazdă. L-a scos din poartă pe Petrișor Toniță (fost și la Autobergamo Deva), vinovat se pare la golurile devenilor și l-a introdus în poarta pe Alin Cârdei, pentru a avea în câmp jucători cu experiență.
În timp ce Cârdei a închis poarta, CS United a declanșat o cursă nebună de urmărire. Andrei Crăciun a relansat par­tida punctând pentru 2-4. Atenție!!! Deși accidentat, brazilianul Leonardo dos Santos „Pelé”, jucător achiziționat de gălățeni în această iarnă, a fost decisiv. A marcat pentru 3-4, a con­tri­buit la golul egalizator al lui Florin Ignat și a înscris golul care a adus Cupa României grupării gălățene.
De remarcat că devenii nu au găsit soluții de a păstra diferența de pe tabelă de la 4-1 în favoarea lor și au luat gol după gol, dând astfel șansa celor de la United Galați să se impună.
Autobergamo Deva, liderul actual al campionatului din prima ligă, a pierdut jumătate din obiectivul autoimpus (Cupa României și câștigarea cam­pio­natului), deși are un lot valoros. Se pare însă că suferă de lipsa de comu­nicare în teren, lucru constatat la jocurile disputate în campionat.
Președintele Dorin Popa are acum o misiune dificilă, acea de a-i monta pe jucătorii echipei în tentativa de a ob­ține cealaltă parte din obiectiv, lucru nu foarte ușor în condițiile în care acum United Galați are un moral ridi­cat după ce a furat, cum se spune, Cupa României sub privirile jucătorilor deveni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura