FRF convoacă Asociaţiile Judeţene de Fotbal la o întâlnire online

5 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Săptămâna aceasta va avea loc o nouă videoconferinţă între Federaţia Română de Fotbal şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal, în care se vor discuta termenii după care campionatele îşi pot începe disputarea meciurilor şi încheierea sezonului pe teren.

Vor avea loc şi discuţii cu reprezentanţii cluburilor, pentru a vedea dacă ideile sunt acceptate şi de echipe. Mai exact, pe data de 7 mai, de la ora 11:00, va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri. Se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene, de termenul de finalizare a acestora, cât şi detalii despre barajul de promovare în Liga a 3-a.
O situaţie complicată este în Liga 3. Majoritatea cluburilor doreşte ca ediţia actualului sezon să fie suspendată definitiv. Acestea consideră că fotbalul nu-şi mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliştilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi este pusă în pericol. Mai mult, din Liga 4 ar urma să promoveze echipele campioane ale judeţelor şi s-ar putea pune bazele unei noi serii. Din Liga 4 vor promova echipe, dar din Liga 3 ar putea să nu retrogradeze nimeni.
Din precizările lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, din urmă cu câteva zile, şansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie sunt mari. Mai mult, în cursul săptămânii va avea loc o nouă discuţie cu oficialii cluburilor din Liga 2 şi Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.
Multe dintre echipele din Liga 3 cer anularea sezonului, întrucât problemele financiare îşi pun amprenta serios asupra lor mai ales acum, când pauza forţată de coronavirus generează noi pierderi. Majoritatea dintre ele au apelat la Ordonanţa de Guvern pentru plata salariilor angajaţilor, dar dacă întrecerea va fi reluată, costurile ar creşte, pentru că e nevoie de luarea unor măsuri de protecţie. Formaţiile care primeau ajutor financiar de la autorităţile locale sunt nevoite să se descurce fără ele, pentru că sprijinul nu se mai acordă până la remedierea situaţiei.(N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Speranţe pentru reluarea activităţilor sportive

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri, o conferinţă de presă în care a prezentat măsurile de...

Uniţi, suntem învingători

Au trecut mai mult de două luni de când am avut primul caz confirmat de COVID-19 în România. Încă de...

Preşedinte nou şi totuşi vechi la World Rugby

Bill Beaumont (foto) (susţinut în final de către Africa de Sud şi Japonia) a fost reales în funcţia de preşedinte...

Închide