Speranţe pentru reluarea activităţilor sportive

5 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri, o conferinţă de presă în care a prezentat măsurile de reluare a antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă în România.

El a precizat că Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis şi făcut public, ieri, un protocol cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Cluburile care doresc să-şi reia activitatea începând de la 15 mai, pentru început prin organizarea de cantonamente în regim foarte strict, trebuie să îndeplinească anumite condiţii draconice.
”Aceste condiţii nu se negociază. În momentul de faţă, competiţiile sportive sunt suspendate. Nimeni nu poate să îşi programeze meciuri, atâta timp cât nu există cadru legal pentru a defini această perioadă. Până una-alta, din schimbul de informaţii pe care l-am avut, entităţile sportive au nevoie de o lună de pregătire, a căror reguli le-am definit prin documente şi lucrăm în paralel şi la definirea unui cadru legal pentru perioada de competiţii. În momentul de faţă, nu se pot organiza competiţii. Probabil că în viitor, în două-trei săptămâni… Atenţie, acest lucru este în directă relaţie cu evoluţia epidemiologică. Dacă situaţia nu ne va permite, e posibil să întârziem cu competiţiile”, a spus Ionuţ Stroe, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul MTS.
Mai mult, înainte de a se intra în cantonamentul izolat, toţi cei care o vor face (sportivi, antrenori sau tehnicieni) trebuie să stea în izolare, acasă, 14 zile, iar apoi să fie testaţi pentru COVID-19. ”Procurarea şi plata acestor teste trebuie asigurate de fiecare club sau federaţie”, a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Uniţi, suntem învingători

Au trecut mai mult de două luni de când am avut primul caz confirmat de COVID-19 în România. Încă de...

Preşedinte nou şi totuşi vechi la World Rugby

Bill Beaumont (foto) (susţinut în final de către Africa de Sud şi Japonia) a fost reales în funcţia de preşedinte...

Încep testele la aparatul RT-PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean

S-au înmulţit în judeţ aparatele care testează populaţia la COVID-19. Astfel, aparatul Real Time PCR achiziţionat exclusiv din bugetul Consiliului...

Închide