FOTBAL. Preşedintele Gianni Infantino nu este vinovat

Comisia FIFA, care a anchetat activităţile de presupusă în­călcare a codului de etică de către Gianni Infantino (foto), preşedintele FIFA, vizat din luna iulie de o procedură penală în Elveţia, a decis „să claseze dosarul”.
„După ce a examinat documentaţia şi dovezile perti­nente”, preşedinta camerei de etică a camerei de instrucţie a comisiei de etică a FIFA a decis „să claseze dosarul da­torită absenţei evidente a unor dovezi referitoare la orice presupusă încălcare a codului de etică”, a indicat FIFA într-un comunicat.
La sfârşitul lui iulie, procurorul federal extraordinar elve­ţian Stefan Keller a deschis o procedură penală împotriva lui Gianni Infantino, pe fondul suspiciunilor privind o înţelegere secretă între acesta şi procurorul general al Elveţiei, Michael Lauber.
Pe 30 iulie, Stefan Keller a estimat că există „elemente constitutive ale unui comportament inacceptabil în legătură cu întâlnirea dintre procurorul general Michael Lauber, preşedintele FIFA şi pri­mul procuror din Haut-Valais”.
Infracţiunile constatate „sunt abuzul de auto­ri­tate, în­călcarea secretului profesional, obstrucţionarea procesului penal şi instigarea la aceste infracţiuni”.
Aceste afirmaţii au vizat „mai multe presupuse încălcări ale codului de etică al FIFA, mai ales rezervarea de către instanţă a unui zbor privat între Surinam şi Geneva şi mai multe întâlniri între dl. Infantino şi Michael Lauber, procuror general al Confederaţiei Elveţiene”, a precizat instanţa.
Potrivit preşedintei camerei de instrucţie a comisiei de etică, columbianca Maria Claudia Rojas, pe baza „infor­maţiilor disponibile, niciun aspect al comportamentelor analizate nu constituie o încălcarea regulamentelor FIFA (…) şi în niciun caz nu ar justifica adoptarea vreunei măsuri, inclusiv o suspendare provizorie”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.