LUPTE LIBERE. Două competiţii pentru copii şi juniori

20 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Lupte a decis organizarea a două competiţii destinate copiilor. Acestea se vor desfăşura în aer liber conform unor regulamente noi, adaptate situaţiei actuale. Perioada propusă pentru desfăşurarea acestor întreceri este 31.08-06.09, la Constanţa.
Prima competiţie este Finala Campionatului Naţional Individual de Lupte U15 (vârsta 13-15 ani), Juniori 4 (vârsta 12-13 ani), Juniori mici (vârsta 9-11 ani), care are şi un regu­la­ment adaptat pentru o întrecere între doi sportivi pe un tra­seu aplicativ. Probele din cadrul acestor întreceri presupun alergare pe distanţa 50 m (pentru fiecare sportiv ) pe o supra­faţă de nisip sau gazon şi o serie de exerciţii şi obstacole: mers târâş 10 m pe sub obstacole, 10 rostogoliri, 10 sărituri pe lada de gimnastică, execuţia 10 tururi de şold (cu manechinul) şi apoi săritura peste cinci obstacole.
Varianta presupune probe contracronometru şi execuţii cât mai corecte, analizate tehnic de către arbitrii din competiţie.
Cea de a doua întrecere este Finala Campionatului Naţio­nal Individual de Lupte pe Plajă U15 şi Juniori 4 (vârsta 11– 13 ani), care are şi aceasta un regulament adaptat pentru o între­cere între doi sportivi. Proba propusă şi acceptată este „Lupta Marinarilor” pe o suprafaţă de nisip sau gazon, cei doi sportivi fiind obligaţi să se folosească de o frânghie pentru a-l învinge pe adversar, trâgându-l dincolo de linia marcată de arbitri.
Prof. Suraj Moravan, coordonatorul secţiei de lupte de la LPS Cetate Deva, a declarat: La vremuri noi, avem şi lucruri noi, adaptate situaţiei, chiar dacă disciplina sportivă de care ne este atât de dor tuturor, nu poa­te fi practicată momentan din punct de vedere competiţional. Eu cred că este bine venită aceast­ă iniţiativă a federaţiei, pen­tru menţinerea, stimularea şi psi­hicul copiilor, din punct de ve­dere competiţional şi nu numai. Suntem o mare familie şi trebuie să înţelegem cu toţii, acest com­promis la situaţia actuală şi sprijinul oferit din partea FRL… Noi toţi avem nevoie acum de întreceri, însă e nevoie de mare precauţie şi de siguranţă pentru copii şi pentru noi, antrenorii şi profesorii.
Până la competiţia de la Constanţa, prof. Suraj Moravan a făcut deplasarea la Reşiţa cu tânărul junior Marius Scornea (în foto, alături de antrenorul Moravan), legitimat la LPS Cetate Deva, recent convocat la lotul naţional de juniori IV. Multiplu campion naţional şi medaliat la mai multe competiţii de lupte libere, juniorul devean este şi medaliat în acest an cu aur la Olimpiada naţională de Limba Română, ceea ce confirmă fap­tul că un bun luptător este şi un elev disciplinat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trofeul Deva 2020 la Super Rally

Vineri seara (nr. astăzi), de la ora 20, în faţă „Centrului Cultural Drăgan Muntean” din Deva va fi oficiată prezentarea...

Sprijin financiar pentru apicultori

Magdalena Şerban Ministerul Agriculturii a stabilit un cu­antum de 25 de lei pe familia de albine pen­tru apicultori, ca despăgubire...

Sătenii din Ilia, tot cu gropile în asfalt

Sorina Popa Sătenii din comuna Ilia nu au scăpat de problema gropilor mari de pe străzile Traian şi Unirii. Oamenii...

Închide