Campionatele Balcanice pentru seniori la Cluj Napoca

20 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

A venit şi o veste bună pentru iubitorii atletismului, chiar în aceste zile, când la Cluj Napoca se desfăşoară Campio­natele Internaţionale ale României: Federaţia Română de Atletism împreună cu Balkan Athletics a primit aprobarea pentru organizarea Campionatelor Balcanice de Atletism pentru Seniori, ediţia 2020.
Cei mai buni atleţi din ţările membre Balkan Athletics vor avea posibilitatea să evolueze în 19 şi 20 septembrie, la Cluj Napoca, pentru titlurile de campioni balcanici după o perioadă lungă în care organizarea acestei competiţii a fost incertă.
Sezonul de aer liber a pierdut, rând pe rând, campionate europene şi mondiale, iar campionatele naţionale au început doar de curând să fie organizate, în condiţii stricte, de maximă siguranţă.
Este cu atât mai îmbucurătoare, pentru atleţi şi antrenori, vestea că la Cluj Napoca se organizează, în septembrie, Campionatele Balcanice de Atletism, ediţia 2020, fiind singura competiţie continentală de anvergură care are loc în acest sezon de aer liber, ceea ce face cu atât mai valoroase medaliile câştigate în cadrul acesteia.
Va fi o competiţie puternică la care majoritatea ţărilor din Balkan Athletics vor trimite atleţi concurenţi, însă, totodată, va fi o ediţie atipică, fără spectatori, cu încurajări venite doar din partea antrenorilor şi a colegilor de echipă.
La Campionatele Balcanice de Atletism pentru Seniori, din 19-20 septembrie 2020, toate probele vor avea loc, inclusiv cele de alergări medii şi lungi, cu respectarea normelor de siguranţă impuse de autorităţile locale.
Primele două cele mai bune rezultate ale concursului
(1 masculin, 1 feminin), conform tabelei de punctaj World Athletics (IAAF), vor fi premiate fiecare cu suma de 3.000 de euro fiecare. Premiile sunt oferite de Balkan Athletics.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL. Preşedintele Gianni Infantino nu este vinovat

Comisia FIFA, care a anchetat activităţile de presupusă în­călcare a codului de etică de către Gianni Infantino (foto), preşedintele FIFA,...

LUPTE LIBERE. Două competiţii pentru copii şi juniori

Federaţia Română de Lupte a decis organizarea a două competiţii destinate copiilor. Acestea se vor desfăşura în aer liber conform...

Trofeul Deva 2020 la Super Rally

Vineri seara (nr. astăzi), de la ora 20, în faţă „Centrului Cultural Drăgan Muntean” din Deva va fi oficiată prezentarea...

Închide