FOTBAL. Meciul România – Germania poate să se joace cu spectatori

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (foto), a declarant la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că şi-ar dori ca meciurile din cadrul Cam­pio­natului European din acest an găzduite de România să se desfăşoare cu spectatori pe 50-60% din capacitatea Arenei Naţionale.
El a explicat că în România, primul meci cu spectatori de la declanşarea pandemiei de coronavirus ar putea fi cel cu Germania, din preliminariile CM 2022, programat la 28 martie, pe Arena Naţională.
„Discutăm în momentul de faţă cu re­pre­zentanţii Guvernului, ai Primăriei Capitalei şi ai UEFA, astfel încât până în luna martie să înaintăm scenariul în care se va afla Bu­cu­reş­tiul la EURO 2020. Noi, ca şi federaţie, ne do­rim ca primul meci de echipă naţională care se va desfăşura cu suporteri, în limita a 30% din capacitatea stadionului, să fie chiar cel cu Germania. Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat cu reprezentanţii UEFA care s-au ocupat cu organizarea Super­cupei Europei la Budapesta, care a fost un eveniment de succes. Deci lucrăm în acest scenariu. De aceea spun că ne-am dori ca în luna iunie să avem 50-60% spec­tatori pe stadion. Bine­înţeles că mai presus de orice vom pune sănătatea şi siguranţa spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge campania de vac­ci­nare, dacă vom fi nevoiţi să folosim diferite metode de screening la stadion şi aşa mai de­parte. Deci e un întreg plan în spatele acestei pro­puneri”, a spus preşedintele.
Răzvan Burleanu a susţinut că dacă testul de la partida România – Germania va fi un succes atunci se va putea discuta şi despre accesul spectatorilor la competiţiile interne. “Dacă acest test îşi va dovedi rezultatele, atunci vom putea trece la implementarea acesteia la nivelul tuturor competiţiilor fotbalistice din România. Acesta este primul meci pe care vrem să îl organizăm într-un asemenea format”, a precizat Burleanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare