Sport

FOTBAL Liga a III-a. Trei echipe hunedorene în grafic după etapa din play-off și play-out

La finalul săptămânii trecute a de­butat faza a doua a campionatului din Liga a III-a, adică play-off-ul și play-out-ul. Trei dintre cele patru formații hunedorene au obținut victorii, sin­gura formație care a plecat cu stângul în această fază a campionatului fiind CSA Aurul Brad.

Au presat de la început
În seria a VII-a, CSM Deva a jucat la Orăștie, într-o partidă considerată pe teren propriu, unde a primit replica celor de la Voința Lupac. Golurile au venit în partea secundă, desi echipa de­veană a presat încă de la debut. Oas­peții din județul vecin s-au apărat bine, afișând o formației bine asezată în te­ren. Portarul echipei din Lupac, Căpățînă, a avut de lucru, la acțiunile devenilor, venite ca și ploaia, în rafale. Primul gol a venit în minutul 52 după o acțiune co­mună a echipei gazdă: Branea a centrat de pe linie de fund a terenului, Șulea a prelungit până la Avramovici iar acesta a reluat sec în poarta adversă. Devenii își vor majora avantajul în minutul 77, în urma unei faze în care Țoiu este faultat în careu și se acordă penalty trans­for­mat de către Stelea. Scorul putea fi și mai mare, dar Cuibari a trimis balonul peste poartă de la 17 metri. „Joc bun, în fața unui adversar puternic și incomod. Am văzut ambiție și dăruire, am văzut atitudine din partea jucătorilor, asta contează cel mai mult. Îi felicit, sunt trei puncte foarte importante pentru atin­ge­rea obiectivului pe care ni l-am pro­pus, adică ajungerea la baraj. Lupacul este o echipă bună, ați văzut, cu atât mai importantă este această victorie. Ne-am dus la 11 puncte de Lupac și la 13 de Pandurii”, a declarat Ștefan Nanu după încheierea partidei.

La o singură poartă
La Petroșani, așa cum a declarat antrenorul principal al echipei din Valea Jiului : „A fost un meci în care s-a jucat la o singură poartă. Chiar dacă a fost 0 – 0 la pauză, în prima repriză am avut cel puțin cinci ocazii clare de gol. Am întâlnit o echipă care deși e alcătuită din copii s-a prezentat mult mai bine decât în toamnă, când i-am bătut 5 – 0, o echipă arțăgoasă, dovadă și cele două cartonașe roșii încasate (n.r.-min. 70 și 80), venită la Petroșani să își vândă pielea scump. Pe final, am umblat un pic și la sistemul de joc, am jucat cu trei fundași după cele două eliminări, nu mai avea rost să ținem mai mulți oa­meni în apărare”, a spus Aurel Mol­do­van după victoria formației sale, 2 – 0 cu Viitorul Pandurii II.
Golurile formației CSM Jiul Petroșani au fost marcate de Cătălin Ionică (min. 75) și Remus Sandu (min.85), ultimul re­venit d­upă ce și-a efectuat etapa de suspendare. Pentru formația din Valea Jiului urmează partida din deplasare cu Viitorul Șimian, adversarul direct în lupta pentru primul loc din play-out. În mo­men­tul de față un singur punct separă în clasament cele două formații, ambele aflate la diferență confortabilă de ocu­pan­ta locului 3, Gilortul Tg. Cărbunești.

Au rezistat o repriză
ACS Aurul Brad a jucat în deplasare la Viitorul Șimian cu speranța că va înre­gistra un rezultat bun dar fără Lup (sus­pendat) și Leaha, brădenii au rezistat doar o jumătate de oră, după care Velici a înscris două goluri într-un interval de numai trei minute. La primul gol a reluat din trei metri o minge prelungită cu capul de Dobre după un corner, la al doilea a transformat un penalty acordat pentru faultul comis de Raț (sancționat și cu cartonaș galben) asupra lui Trip. Golul de 3 – 0 a venit tot în poarta Bradului, autor Iorgulescu, în ultimul minut. Pentru Aurul Brad ur­mează sâmbătă, una dintre ultimele șan­se de salvare, partida de pe teren propriu cu Gilortul.

Ploaie de goluri
În seria a IX-a, CS Hunedoara este în graficul pentru promovare. Sâmbătă
s-a jucat pe un teren foarte greu și pe o ploaie persistentă și rece dar meciul s-a terminat cu o victorie la scor pentru echipa gazdă.
Hunedorenii au câștigat cu 5-0, după ce la pauză au condus cu 3 – 0 prin go­lurile marcate de Roșu (min.6), Arnăutu ( min.24), Motta (min. 45+1), Hergheligiu (min. 63), Simon (min.90 din penalty).
Sâmbătă, 9 aprilie, teren propriu, CS Hunedoara întâlnește formația Meta­lur­gistul Cugir.

Iată rezultatele din prima etapă din play-off și play-out .

SERIA 7, etapa 1, play-off
CSM Deva – Voinţa Lupac 2-0
CSM Reșița – Pandurii Târgu Jiu 2-0

etapa 1, play-out
Prog. Ezeriş – Gilortul Tg. Cărbuneşti 0-2
Viitorul Şimian – Aurul Brad 3-0
CSM Jiul Petr. – Viitorul Pand. Tg. Jiu II 2-0

SERIA 9, etapa 1, play-off
CS Hunedoara – Viitorul Cluj 5-0
Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 1-1

SERIA 9, etapa 1, play-out
Gloria B. Năsăud – Unirea Alba Iulia 2-2
CS Ocna Mureş – Avântul Reghin 2-1
Sănătatea Cluj – Sticla Arieşul Turda 6-3

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura