Politica si administratie

O şcoală închisă acum 12 ani va fi transformată într-un centru de servicii educaţionale şi sociale

Adriana Năstase

O şcoală generală din municipiul Hunedoara, închisă în urmă cu 12 ani din cauza scăderii numărului de elevi, va fi transformată într-un centru multi­funcţional de servicii edu­caţio­nale şi sociale prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în va­loare de aproximativ 1,3 milioane de euro, a informat luni administraţia lo­cală.

Vor să atragă finanțări
Clădirea va fi izolată termic şi va avea re­făcute, la standardele actuale, toate instalaţiile de utilităţi. De asemenea, imobilul va fi dotat cu o centrală termică pro­prie, sistem de supraveghere video şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Aici vor fi amenajate spa­ţii în care se vor desfăşura activităţi de servicii sociale şi educaţionale de care vor beneficia mai ales membri ai co­mu­nităţilor defavorizate social din oraş.
Centrul va oferi servicii socio-me­di­cale integrate, activităţi de prevenire a abandonului şcolar, măsuri de protecţie a persoanelor vulnerabile sau de preve­nire a delincvenţei juvenile, consiliere şi activităţi educative atât pentru părinţi, cât şi pentru copii.
Proiectul se încadrează într-o ini­ţia­tivă mai amplă a Primăriei Hunedoara, concretizată prin înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală Corvinia Hunedoara, grup ce va permite atragerea de finanţări în valoare totală de peste
7 milioane de euro pentru mai multe proiecte cu un pronunţat caracter social.
Fosta Şcoală Generală nr. 10, din Hunedoara, unde se va derula proiectul, a fost închisă în urmă cu 12 ani în cadrul pro­cesului de restructurare a reţelei locale de învăţământ provocat de redu­ce­rea semnificativă a numărului de elevi din perioada 1990 – 2010.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura