Sport

FOTBAL Liga a III-a. Jiul Petroșani are un nou antrenor

CSM Jiul Petroșani, echipa fanion din Valea Jiului, va aborda noul sezon competițional cu un nou antrenor pe banca tehnică.
Formația din Petroșani va fi pregătită din această vară de orădeanul George Zima (foto), posesor al licenţei UEFA B, un tehnician tânăr, în vârstă de 32 ani. Ultima dată, George Zima s-a aflat pe banca tehnică a celor de la Luceafărul Oradea (Liga 3, Seria 10) și a mai antrenat în cariera sa formații din Liga 2 (Energeticianul, secund și principal), iar în Liga 3 (Sportul Şimleu și SCM Zalău).
În sezonul 2021/2022, George Zima a ratat promovarea în Liga 2, cu SCM Zalău, în fața celor de la Unirea Dej, scor 0-0, 0-1 în retur.
CSM Jiul Petroșani a încheiat sezonul regular pe locul 6 în Seria 7, iar în play-out s-a clasat pe locul 3 din 6 echipe, evitând retrogradarea, echipa fiind pre­gătită până spre finalul campionatului precedent de către Aurel Moldovan, antrenor care și-a dat demisia în urma eșecului din etapa a 7-a a play-out-ului, cu Viitorul Şimian, de la Petroșani, scor 0-1.
Acum, pentru stagiunea următoare de Liga 3, formația din Petroșani își pune baza în George Zima. Din această vară, ”principalul” a început un proiect, mult mai ambiţios şi a dat curs ofertei de la CSM Jiul Petroşani. Zima îşi do­reşte la echipa din Petroşani şi un jucător de la SCM Zalău, Leo Mureşan, cel pe care antrenorul l-a debutat în Liga a 3-a anul trecut.

Cine este George Zima
Un antrenor studios, Zima are 34 de ani și este originar din Oradea. El a urmat Facultatea de Științe Politice și Științele Comunicării Oradea și este posesor al Licenței A UEFA. Zima a jucat fotbal la nivelul Ligii 2 și 3, apu­cându-se de antrenorat după ce și-a rupt ligamentele încrucișate la un tur­neu de fotbal în sală. A început să prac­tice meseria de antrenor în Liga 5, apoi a promovat în Liga 4 cu FC Bihor și a fost adus, în martie 2018, la actuala echi­pă de preparatorul fizic Dan Vasilică, colegul său de la școala de an­trenori. În anul 2017 George Zima a fost declarat cel mai bun antrenor din Bihor, urmare a promovării avute din Liga a 5-a în Liga a 4-a și a muncii prestate la clubul de fotbal în sală.