Sport

GIMNASTICĂ AEROBICĂ. Prima medalie pentru România la Jocurile Mondiale

La ediția din acest an a Jocurilor Mondiale, de la Birmingham (Alabama), s-au derulat primele evoluții din pro­gramul gimnasticii aerobice, disciplină care, aproape fără excepție, de-a lungul timpului, i-a avut, la acest mega-eveniment internațional al sporturilor neolimpice, în prim-plan și pe re­pre­zen­tanții României.

Evoluție excelentă
Perechea Darius Branda, Daria Mihaiu (legitimată la LPS Cetate Deva) a în­che­iat pe poziția a 5-a concursul de calif­i­care, după Brazilia, Ungaria, Bulgaria și Italia, iar apoi a fost rândul gimnaștilor de la aerobic dance să intre în scenă și să urce pe podium, aducând prima medalie pentru delegația României la această ediție.
Cu o comportare foarte bună și, toto­dată, bine apreciată de brigada de ar­bitre, Darius Branda, Sandra Dinca, Daria Mihaiu, Mirela Frîncu (ambele legitimate la LPS Cetate Deva), Leonard Manta Leonard, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa și Antonio Surdu au încheiat cali­fi­cările pe locul secund, pentru ca în finală să se mențină la același nivel competitiv ridicat, urcând pe treapta a 2-a a po­diu­mului de premiere, poziție pe care gim­naștii noștri s-au aflat și la Cali (2013).
La startul finalei, s-au prezentat România (loc 2 în calificări), Finlanda (3), Ungaria (1) și Azerbaidjan (4), gimnaștii români intrând primii în concurs, pe fondul anticipării unei dispute cu sportivii unguri pentru titlu. Ceea ce s-a și în­tâm­plat. Mai bine punctați atât la artistic, cât și la execuție (9.300/8.950), reprezen­tanții Ungariei, cu un total de 18.250, au reușit un avans de 0.350, medalia de argint revenind, astfel, României (9.250/ 8.650/17.900), iar cea de bronz a intrat în posesia sportivilor din Azerbaidjan (8.750/8.500/17.250).