SCRIMĂ. România participă la Campionatele Mondiale de la Cairo

Delegaţia României pentru Cam­pio­natele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) include 18 sportivi (12 fete şi 6 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile IV-VI. România participă cu echipe complete la sabie masculin, sabie feminin, floretă fe­minin şi spadă feminin, la care se adau­gă doi sportivi în proba indi­vi­duală de spadă masculin.
Echipa de sabie masculin, locul V la Europenele din Antalya (17-22 iunie), are cele mai mari şanse de a realiza obiectivul fixat de FR de Scrimă la Cairo. Sabrerii Răzvan Ursachi şi Iulian Teodosiu, locurile 5-6 în concursul in­di­vidual european, pot face de ase­me­nea o figură frumoasă şi în concursul individual de la Mondiale.

Componenţa lotului naţional de scrimă:
Sabie masculin: Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, George Dragomir, Codrin Cozmuleanu; antrenor Rareş Dumitrescu.
Sabie feminin: Sabina Martiş, Ilinca Pantiş, Maria Matei, Tania Luţea; antrenor Tiberiu Dolniceanu.
Spadă feminin: Alexandra Predescu, Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Greta Vereş; antrenor Rigo Robert.
Floretă feminin: Emilia Corbu, Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Andreea Dincă; antrenor Ana Pavel.
Spadă masculin: Adrian Szilagyi, Alex Oroian.
Întrecerile de la Cairo au loc pe International Stadium, o arenă indoor polivalentă, cu o sală principală de 20.000 locuri. Capitala Egiptului a mai găzduit Mondiale de juniori în 1962 şi în 2021. La Mondialele din 2019 de la Budapesta, România a obţinut o me­dalie de bronz prin Bianca Pascu, la sabie individual. Ultimele titluri mon­diale cucerite de România sunt la cele pe echipe la spadă feminin (2010, 2011) şi cel de la sabie masculin (2009).