Fotbal Liga a III-a. CS Hunedoara, meci egal cu liderul seriei

Nicolae Gavrea

Pandemia a lovit în plin echipele din județul nostru. Dacă la Liga a IV-a (reamintim, județul nostru este singurul din țară care a reluat competiţia), în cinci etape disputate au fost doar trei jocuri amânate, iată că formațiile hunedorene din Liga a III-a au adunat deja cinci partide reprogramate.

În etapa a şaptea, programată la finalul săptămânii trecute CSM Deva trebuia să joace vineri la Simeria cu Flacăra Horezu, în aceeaşi zi Jiul urma să se deplaseze la Avrig pentru meciul cu Viitorul Şelimbăr, iar sâmbătă CS Hunedoara a avut programat pe teren propriu jocul cu CSO Cugir. Doar una din trei formații hunedorene a jucat, testele pozitive de covid oprind disputarea meciurilor celorlalte două.

Așadar, doar CS Hunedoara a evoluat sâmbătă pe „Michael Klein” cu liderul din seria 9, CSO Cugir. Hunedorenii au revenit pe teren după ce două săptămâni au fost carantinați și ținând cont de faptul că echipa din Hunedoara nu a avut posibilitatea să se antreneze două sptămâni, jocul  era practic pierdut din start, mai ales că  formația din Cugir are în lot câțiva jucători cu experiență.

A fost însă altfel decât noi ne-am așteptat.Echipa  hunedoraenă nu s-a predat, cum se spune și a evoluat mult mai bine ca în jocurile anterioare, având o primă repriză, în care am notat câteva acțiuni reușite pentru elevii lui Raul Spătaru și Daniel Dăscălescu. Mai întâi a fost acțiunea lui Iacob din min. 10, care scăpat singur câtre careul advers, a șutat înselător la firul ierbii și portatul oaspeților, Toilă a reținut cu greutate. În minutul următor oaspeții înscriu primul gol, defensiva gazdelor fiind prinsă pe picior greșit, iar vârful Păcurar atent a recuperat balonul  revenit din bară laterală și a împins mingea în poarta lui Raț.

Daniel Creciunesc  a ratat apoi o bună șansă în min. 14, iar Iacob , poate cel mai bun  jucător hunedorean în această partidă trece și el pe lângă gol în min. 35, după ce  a pătruns în careul advers  și de pe linia de fund a treneului  a trimis   mingea cu o centrare către Buzincu, deși dacă ar fi făcut un artificiu putea trimite mingea în poartă.

În prelungirile  primei reprize , Iacob este faultat în careu de către portarul Țoilă și centralul acordă lovitură de pedeapsă pentru gazde, după ce l-a eliminat  pe goalkiperul echipei din Cugir. A executat și …a ratat din nou Robert Cristian, care nu se regăsește în aceste momente  tensionate.A fost și momentul în care trimis la vestiare Țoilă a făcut semne obscene către oficialii clubului gazdă, i-a înjurat ca la ușa cortului și s-a certat cu  oamenii de ordine.

Imediat după pauză, oaspeții deși aflați în inferioritate  numerică reușesc să se desprindă pe tabelă prin golul lui Saucă, înscris în min.52 și ca urmare a greșelilor celor din defensiva hunedoreană. Antrenorul hunedorean a produs prima schimbare care avea să  aducă și primul gol pentru echipa sa.Vasinc a fost trimis în teren pentru a a impulsiona atacul formației  și la prima sa acțiunea reușit să înscrie cu capul  mingea venită de la Trășcan.

Acest gol a  readus speranțele în tabără hunedoreană care a ieși mai mult la joc, iar în min. 70 egalează, grație lui Iacob care a avut o acțiune personală excelentă și după ce a  dus mingea până în careul advers, a trimis mingea în diagonală pe lângă portarul Opric, cel care a intrat între buturi  după eliminarea  titularului Țoilă.

Din acest moment am văzut cum centralul delegat a pierdut jocul din mâini, decizile sale fiind haotice, iritante pentru ambele echipe și  contestate de asemenea. A acordat  patru cartonașe galbene hunedorenilor, unul gratuit lui Banac, care nici măcar nu se afla la locul unui fault. O altă situație hilară am notat-o în min. 75, când oaspeții au făcut o dublă schimbare, în locul  lui Paul Păcurar întrând în teren un jucător  care avea un tricou cu numărul 46, neexistent pe foaia de joc. Partida a fost întreruptă  de arbitru, după ce aceasta a constatat acest lucru și…stupoare, a fot reintrodus în teren jucătorul care fusese înlocuit.

Centralul a refuzat un penalty pentru hunedoreni, la un henț pe care l-a făcut un apărător al oaspeților,  dar nici tușierul din apropiere nu a semnalizat nimic, lâsând jocul să continue, pentru ca în min. 89 la o acțiune în careul hunedorean, experimentatul Paul Păcurar să  plonjeze ca în bazinul de înot și centralul acordă penalty pentru echipa din Cugir.

Lovitura de pedepsă a fost transformată de  Freitas Vitinha, dar oaspeții s-au bucurat prea repede de victorie. Mai mult, portarul eliminat apare din tribune, a făcut din nou  gesturi obscene, a înjurat și a fost scos de către stewarzi afară din tribune.

La ultima acțiune de joc, hunedorenii au beneficiat de o lovitură liberă din poziție bună, a centrat Iacob și de la marginea careului de 16 m, portarul Raț a reluat cu capul  pe lângă omologul său din Cugir, stabilind scorul final, 3-3.

Ca și o concluzie finală: a fost un joc frumos, dar care a fost stricat de către  centralul din Câmpulung, depășit de situația din teren și probabil speriat de gafele pe care le-a făcut  prin deciziile luate.

De menționat că la final partidă (pentru proteste, probabil) Itu a primit un cartonaș roșu și a mai fost acordat un cartonaș galben pentru unul dintre jucătorii de rezervă aflați pe banca tehnică a oaspeților.

CS Hunedoara: Raț- Kelemen (min. 65 Bortaș), Ciucurescu, Banac,Trășcan, Pau, Creciunesc D (min.60 Herci), Robert Cristian (min.60 Marica), Bloj, Iacob, Buzincu (min.65 Vasinc). Antrenori Raul Spătaru și Daniel Dăscălescu.

 

Rezultatele etapei a 7-a

Seria a VII-a

Viitorul Dăeşti – Măgura Cisnădie 0-1

Gilortul Târgu Cărbuneşti – FC Hermannstadt 2  0-0

Meciuri reprogramate marți, 3 noiembrie, ora 14:00

Minerul Costeşti – Gaz Metan Mediaş 2

Viitorul Şelimbăr – CSM Jiul Petroşani

Meci reprogramat miercuri, 4 noiembrie, ora 14:00

CSM Deva – Flacăra Horezu

 

Seria a IX – a

Avântul Reghin – Unirea Ungheni 5-0

Sticla Arieşul Turda – Sănătatea Cluj 1-2

CS Hunedoara – CSO Cugir 3-3

 Meciuri reprogramate miercuri, 4 noiembrie, ora 14:00

Sticla Arieșul Turda- CS Hunedoara

Industria Galda – AFC Unirea 1924

 

Clasament seria a 7-a

1 Viitorul Şelimbăr         5        5     0     0     18 – 5     15

2 Gaz Metan Mediaş II    5       4      1     0     19 – 5     13

3 Măgura Cisnădie          6       4     1     1       7 – 4      13

4 Gilortul Tg. Cărbunești 7        3     2     2     15- 16     11

5 Viitorul Dăești             7        2     1     4     11- 16       7

6 Jiul Petroşani              6        1     3     2     10- 15       6

7 Flacăra Horezu            5        1     2     2       9-10        5

8 Hermannstadt II          6       1     1     4       8- 11        4

9 Minerul Costeşti           6       1     1     4       7- 17       4

10 CSM Deva                  5       1     0     4       7- 12       3

 

Clasament seria a 9-a

1 Metalurgistul Cugir          7     6     1     0     23-8       19

2 Avântul Reghin               7      4     1     2     15-9      13

3 Unirea Dej                      5     4     0     1     12-5       12

4 Unirea Ungheni               7     4     0     3     10-14     12

5 Sănătatea Cluj                6     3     0     3      7-10        9

6 CS Hunedoara                 5     2     1     2      8-8         7

7 Arieşul Turda                   6     2     0     4      9-10       6

8 Unirea Alba Iulia              6    2     0     4     11-15       6

9 Ocna Mureș                     6    1     0     5       4-12       3

10 Industria Galda              5     0     1     4      3-11       1

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.