ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT. Îmbrățisează-mi depărtarea!

Valentina Mureșan

Doamne Dumnezeule, Cela ce pretudindenea ești, pe toate le vezi, pe toate le ierți, pe toate le poți, pleacă tâmpla Ta veșnică asupra sărmanului om cuprins de neputințe și mângâie cu iubirea Ta, rănile lui! Sfărâmă temnițele ce-l țin prizonier, în vrajbă, neiertare și goliciune de suflet și toarnă din dragostea Ta nemărginită, fie și un strop, în singurătatea minții lui! Căci tare s-au mai întunecat pașii noștri, pe cărări ce le-am făurit cu nesăbuință și lipsiți de conștiință și tare ne-am depăratat Doamne, de la inima Ta!
Și stai îngândurat, acolo sus, atât de departe și nu ne mai spui nici o vorbă, nu ne mai dai nici un semn… Oare ne-ai pierdut atât de categoric? Ai văzut când am dat carnea fratelui nostru la fiarele pământului. Ai văzut, poate și când am dat felia de pâine a înfometatului la câini? Sau poate ne-ai văzut când ne-am scos inima din piept și am pus-o pe talerul cu cei 30 de arginți? Da! Știu Doamne, că ne vezi în fiecare clipă… și cum ne uităm părinții prin azile, cum ne poleim cu fel de fel de vanități ca să moară invidioșii de ciudă, de parcă n-ar fi și ei frații noștri… Știu că ne vezi mințind, trișând, înșelând, trădând, fără să clipim măcar, fără să ne pară rău, fără să înțelegem. Și ne vezi dorindu-ne mult și mai mult, de parcă nimic nu ne-ar mai ajunge, hapsâni suntem, și fără milă… Mai suntem noi copiii Tăi? Tu ne vezi, Doamne Dumnezeul nostru, în toate cele ale noastre, dar noi n-am văzut niciuna din lacrimile care ți-au curs de durerea faptelor noastre și atunci am socotit că ne îngădui, că poate nu pui în contul mântuirii toate fărădelegile noastre.
Privește, Tată, spre frigul din sufletele noastre, spre viforul ce străpunge viețile noastre și te mai îndură încă o dată! Umple din nou cupele inimilor noastre cu bunătate și iubire, să ne mai putem strânge în brațe părinții și frații și oamenii dragi, să n-o mai facem din complezență, sau pentru că așa dă bine, ci să unim inimile cu o îmbrățișare. Fă o minune, Părinte, să ne mai putem întinde mâinile, unii către alții, fără teamă și fără falsitate!
Iisuse bun, Mântuitorule, cel ce ai strivit porțile iadului, ai dat lumină ochilor întunecați și ai pus viață unde era doar moarte, intră cu ”sabia” de lumină și sfărâmă iadul netrăirilor noastre, pune lumină în ochii noștri care nu mai văd cărarea spre cer și fă-ne vii! Căci tu, preabunul meu Iisus, ne-ai iertat și când te-am prigonit ca prunc și când te-am vândut și răstignit și scuipat și când fiere ți-am dat, în loc de apă. Roagă-L pe mult-înduratul nostru Tată, să ne îngăduie iertarea. Să pună în privirea Lui nemărginită și vederea faptelor bune și rugăciunle inimilor curate și jertfa pustinicilor, ca să mai găsim îndurare…
Marie, pururea fecioară și maica Dumnezeului nostru, stăpână a îngerilor, heruvimilor și serafimilor, cea atât de mult iubită de arhangheli și sfinți, rugăciunea ta ajunge prima în fața Fiului, dar și a Tatălui… De aceea te rog, curăță pământul de boală și nu ne lăsa să pierim pe calea aceasta, ci îndreaptă pașii noștri spre ceea ce e bine-plăcut Lui Dumnezeu! Mângâie cu blândețe România noastră și poporul acesta, că din vecii vecilor ne-am iubit țara și am apărat-o murind și înviind, ca mai apoi să murim din nou, spre a învia iar, mai puternici. Suflă cu puterea ta și precum vântul spulberă neghina din grâul bun, tot așa, cu suflarea ta, să risipești și tânguielile noastre și neputințele și răutatea și nelegiurile. Întărește credința în inimile noastre și ajută-ne să înțelegem semnul pe care Dumnezeu ni-l arată în fiecare clipă, dar neputincioși suntem, să-l vedem.
Întinde Doamne brațele Tale spre om și chiar dacă lui i s-au aputat mâinile, i s-a astupat gura și i se pare că nu mai ești nicăieri, strânge-l Tu, Tată, cu brațele Tale nemărginite, ca auzindu-Ți inima, să reînțeleagă fiorul iubirii! Îmbrățișându-ne depărtările, ne poți aduce mai aproape de Tine, să putem vedea șuvoiul de lacrimi pe care l-ai plâns de dor, de prea mult dor de noi!

Până săptămâna viitoare…
ALEGEŢI SĂ TRĂIŢI CU DETAŞARE, BUCURÂNDU-VĂ DE VIAŢĂ!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare