Fostul secretar al judeţului a luat 73 de puncte la proba scrisă, iar la interviu a obţinut 92,2 puncte. Daniel Dan revine pe postul de secretar al judeţului!

Sorina Popa

Lucrurile s-au limpezit în legătură cu postul de secretar al judeţului Hunedoara. Daniel Dan (foto) revine pe postul pe care l-a părăsit cu câţiva ani în urmă, după ce ieri a câştigat concursul susţinut la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

”Era moral să particip la concurs”
Dan a obţinut 92,2 puncte la interviul pe care l-a dat ieri, şi la proba scrisă, săptămâna trecută, a luat 73 de puncte. Contracandidata lui, Simona Becuş, a fost respinsă la interviu, reuşind să obţină doar 51 de puncte, deşi avea nevoie de minimum 70. Becuş a fost respinsă şi la proba scrisă, dar a contestat punctajul primit, fiind admisă într-un final, obţinând 72,7 puncte în loc de 62, cât a luat iniţial.
Comisia de concurs a fost formată la interviul de ieri din cinci membri, doi de la ANFP, unul de la Prefectura Hunedoara şi doi de la Consiliul Judeţean Hunedoara. ”Sunt foarte bucuros că am reuşit. Era moral să particip la acest concurs, după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat atunci când deţineam postul de secretar al judeţului. Am avut această oportunitate şi de aceea m-am prezentat la concursul pentru postul de secretar al judeţului”, a declarat Daniel Dan pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Cerere de revizuire dosar pentru repunerea pe funcţie
Reamintim că Daniel Dan a introdus la Tribunalul Hunedoara o acţiune de revizuire a dosarului său, în vara acestui an, pentru a fi repus pe funcţia de secretar al judeţului Hunedoara. El a cerut încă din 2017 să fie repus pe funcţie, însă atunci, solicitarea sa a fost respinsă, deoarece Sorin Ştefoni câştigase concursul pentru acest post. După ce Ştefoni a decedat, lucrurile au luat o altă întorsătură. Astfel, Daniel Dan spera să revină la Consiliul Judeţean în urma unei decizii judecătoreşti. Numai că instituţia judeţeană a scos postul la concurs, Daniel Dan s-a prezentat şi a luat examenul pentru funcţia respectivă.

Condamnarea i-a fost anulată
Daniel Dan a ajuns prima dată secretar al judeţului Hunedoara în 2013, pe vremea când instituţia era condusă de Mircea Moloţ. În 2016, el a fost condamnat pentru abuz în serviciu, iar în aceste condiţii, contractul cu instituţia judeţeană s-a încheiat. Condamnarea a primit-o în dosarul întocmit de DNA, în urma concursului din iunie 2014 pentru ocuparea funcţiei de director general al DGASPC Hunedoara, câştigat de Monica Georgescu, procurorii acuzând că respectivul concurs a fost fraudat. Condamnat pentru abuz în serviciu, alături de alţi doi funcţionari din Consiliul Judeţean, Daniel Dan a obţinut anularea condamnării pentru abuz în serviciu, după ce acesta a fost dezincriminat.

2 comentarii la „Fostul secretar al judeţului a luat 73 de puncte la proba scrisă, iar la interviu a obţinut 92,2 puncte. Daniel Dan revine pe postul de secretar al judeţului!

 • 16 octombrie 2018 la 20:50
  Legătură permanentă

  Cu toate ca la proba scrisa au obtinut punctaje aprox. egale, la interviu, diferentele explica totul. Adica daca vrei sa-l trantesti pe unul la examen sau sa-l promovezi pe altul, „interviul” face totul.
  Concursul asta arata ca alea pe care le aranja el cand taia si spanzura.
  Si-o fi facut singur subiectele pt. interviu si le-a inmanat comisiei ca sa stie aia ce sa-l intrebe?!
  Cat despre moralitate….

 • 17 octombrie 2018 la 15:51
  Legătură permanentă

  Va rog sa ma lamuriti pentru ce functie a candidat ?? Nu cred ca exista o functie de secretar al judetului …judetul e o unitate teritoriala, nu ?
  Poate secretar la prefectura , secretat la Consiliu Judetean….sau secretar
  la taiat frunza la caini…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.