Fostul primar al Hunedoarei va depune plângeri penale împotriva actualului primar

01-viorel-arion-boboutanuSorina Popa

Fostul primar al municipiului Hunedoara, Viorel Arion (foto stânga), împreună cu alţi aleşi locali PNL au organizat ieri o conferinţă de presă, acuzând actuala conducere a primăriei de nereguli.
„Cea mai gravă acuzaţie pe care o aducem primarului Dan Bobouţanu (foto dreapta) este cea de neglijenţă în serviciu. Conform Codului penal, aceasta se pedepseşte cu închisoare de la trei luni, la trei ani. În septembrie 2015, am obţinut de la Ministerul Dezvoltării două contracte de finanţare, unul de 25,4 milioane de lei şi altul de 23,3 milioane de lei pentru reabilitări drumuri. Principiul era că banii se acordau pe lucrările deja făcute. Asfaltam o stradă, făceam actele şi primeam banii în cont. Şi tot aşa. Am reuşit să absorbim 15 milioane de lei din totalul de aproape 49 de milioane de lei. În vara acestui an, Primăria Hunedoara a fost notificată de Ministerul Dezvoltării să prezinte devizele de lucrări ca să poată beneficia în continuare de aceste finanţări. Nu au fost prezentate aceste documente, ca atare s-au pierdut 34 de milioane de lei. Practic, municipiul Hunedoara a pierdut aceşti bani din cauza neglijenţei primarului Dan Bobouţanu. Evident, vom sesiza organele competente. Era vorba de peste 50 de străzi care trebuiau reabilitate. Vom face plângeri penale împotriva primarului Hunedoarei pentru neglijenţă şi abuz  în serviciu”, a declarat fostul edil liberal al municipiului, Viorel Arion, în prezent consilier local.  Acesta l-a mai acuzat pe primarul Bobouţanu de abuz asupra unor funcţionari din primărie, pe care îi cheamă la el şi le spune să-şi dea demisia. „Primarul îi cheamă pe funcţionari şi le spune «Dă-ţi demisia şi fă un pas înapoi». Oamenii sunt speriaţi”, a adăugat Viorel Arion. Fostul edil a mai spus că va iniţia un proiect de hotărâre pentru a-i da în folosinţă gratuită investitorului italian de care vorbea Dan Bobouţanu că vine la Hunedoara şi investeşte 100 de milioane de euro, toate cele 49 de parcele de la situl industrial ecologizat.
În replică, primarul Dan Bobouţanu a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că finanţarea pentru drumuri nu s-a pierdut, ci Ministerul Dezvoltării a anunţat că pentru acest an nu mai sunt bani la capitolul respectiv. „Pe funcţionari nu am cum să-i ameninţ şi să-i oblig să demisioneze, pentru că toţi directorii puşi de Viorel Arion au fost în concediu de la alegerile locale şi până ieri. Unul singur a venit la serviciu, i-am dat de lucru şi a plecat în concediu medical după două zile. Sunt prostii. În legătură cu investitorul italian, acesta a venit, a depus o scrisoare de intenţie, dar cei de la ADR ne-au comunicat că în Situl industrial nu se poate face hotel sau turism, deoarece Arion aşa a făcut proiectul. Acolo se pot face doar depozite fructe de pădure, centru IT sau ateliere”, a declarat Dan Bobouţanu. Acesta a mai spus că „problema este că la şedinţa de azi (n.r. ieri), consilierii PNL nu s-au prezentat şi am pierdut o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru alimentarea cu apă de la Peştişu Mare. În data de 15 septembrie am primit o adresă din partea Autorităţii de  Management pentru POS Mediu, prin care ni se cerea să transmitem spre administrare către S.C. APA PROD S.A. Deva bunurile realizate prin proiectul POS Mediu 2007-2013, Axa prioritară I «Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată», Lucrări de extindere reţea de alimentare cu apă în Peştişu Mare şi proiectul ISPA, staţia de epurare Sântuhalm. Trebuia să facem acest lucru până în data de 10 octombrie, în caz contrar pierdem suma de 1.500.000 lei, fără TVA”, a arătat primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare