Politica si administratie

Fost prim-secretar al Petrilei, Ilie Păducel ar trece la PNL

02 Ilie PaducelSorina Popa

După ce a fost exclus de la candidatura pentru Primăria Petrila de către social-democraţi, Ilie Păducel nu a stat pe gânduri şi s-a reorientat rapid. Nici nu este de mirare, având în vedere faptul că până acum, Ilie Păducel, care e primar de dinainte de 1989, a trecut pe la mai multe partide, în funcţie de interesele sale.
Fost prim-secretar al comitetului orăşenesc al PCR Petrila şi totodată primarul localităţii înainte de 1989, Ilie Păducel a reuşit să conducă oraşul timp de patru mandate până acum. Numai că pentru alegerile de la anul, organizaţia PSD însă a decis să arunce în luptă, având în vedere şi solicitările oamenilor care au ieşit în stradă după nenorocirea de la Colectiv, un politician tânăr şi să renunţe la Păducel. Lucru normal, am spune, dacă ne gândim că e de râsul curcilor să tot promovezi un politician traseist, care a pendulat de la un partid la altul, în funcţie de interesele sale şi care are un trecut comunist evident. În aceste condiţii, primarul actual al Petrilei a luat legătura cu liberalii hunedoreni, încercând astfel să-şi asigure un loc pe listele PNL la alegerile din 2016. În 11 decembrie, PNL va valida la Consiliul Naţional „decalogul integrităţii”, care menţionează criteriile pe care trebuie să le respecte candidaţii liberali la alegerile locale şi generale. Printre aceste criterii este şi cel referitor la lustraţie, adică foştii comunişti nu vor fi acceptaţi să candideze pe listele PNL la vreo funcţie în stat. De asemenea, şi cel ţinând de traseismul politic, Ca atare, se pare că Păducel nu s-a orientat bine făcând un pas spre liberali.
„Am avut mai multe întâlniri cu domnul Păducel. Este o persoană care a câştigat toate bătăile politice la care a participat. Este un semnal politic important pentru judeţul Hunedoara că primari în funcţie ai PSD doresc să candideze din partea altor partide. Decalogul se va aplica pentru toţi candidaţii noştri”, a declarat Bogdan Ţîmpău, co-preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL. Social-democraţii din Petrila susţin că Ilie Păducel nu a mai fost agreat de partid, deoarece nu este fidel formaţiunii politice şi oamenii nu au vrut să rişte.
Pe de altă parte, deputatul Bogdan Ţîmpău a afirmat că Birourile reunite al PNL şi PDL din judeţ au validat 40 de candidaţi pentru localele de anul viitor, urmând ca până la 1 februarie 2016 să fie validaţi şi restul.

One thought on “Fost prim-secretar al Petrilei, Ilie Păducel ar trece la PNL

  • Acest articol îl laudă pe Ilie Păducel ? Îl critică? Eu zic că nici una nici alta. Constată realitatea. Dacă petrilenii îl votează şi rămâne pimar nu se mai poate spune nimic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura