FlashPolitica si administratie

Primarul din Brănişca şi-a instalat biroul în mijlocul şoselei

05 drum branista foto - gazeta de dimineata
Foto: GAZETA DE DIMINEAŢĂ

Oana Mihnea

Problemele legate de felul cum arată DJ 607 A, care trece prin  localitatea Brănişca, nu s-au încheiat nici la aproape un an de zile de când au început. În faţa acestei situaţii, oamenii din Brănişca împreună cu primarul au ieşit ieri la primele ore ale dimineţii în stradă şi au protestat în speranţa că le va fi auzit strigătul de disperare şi vor apărea soluţiile salvatoare.

S-a mutat cu biroul în aer liber
Înarmaţi cu pancarte, având mesaje ca „Luaţi-vă gropile de pe drum“, „Vine, vine Moş Crăciun, poate ne aduce şi nouă un drum“ sau „Gropile le-aţi făcut voi, florile le-am plantat noi“, aproximativ 50 de şoferi din Brănişca şi edilul şef al comunei, Teodor Lazăr, au blocat ieri, în jurul orei 08.00, circulaţia pe drumul principal din localitate. Aceştia au scos în mijlocul străzii un birou cu registru de audienţe şi au plantat flori în gropile uriaşe lăsate în urmă de maşinile de mare tonaj încărcate cu piatră, care tranzitează zilnic zona. Localnicii s-au săturat de situaţia creată şi de faptul că de la începutul anului li s-a promis că drumul va fi reparat, însă realitatea este că şi acum arată tot ca după război. „De la primele sesizări şi până acum, a fost reparat de două ori, o dată de constructor şi a doua oară de primărie. Dar s-a distrus din nou, arată foarte rău, multe gropi, adevărate cratere, noroi şi se apropie iarna. Nu se poate circula în asemenea condiţii, iar oamenii s-au săturat de această situaţie. Drumul este al Consiliului Judeţean, de aceea, am cerut să vină la faţa locului preşedintele, şi a venit. Dacă nici acum nu se rezolvă, o să tăiem drumul cu excavatorul ca să nu mai poată circula nimeni pe el“, a declarat Teodor Lazăr, primarul comunei Brănişca.

Şeful de la drumuri, aşteptat în judeţ
Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian David, a mers la Brănişca, chiar în timpul protestului şi s-a interesat de situaţia existentă. „Este o problemă mult discutată, care ţine de aproape un an de zile. Consiliul Judeţean nu poate decât să cheme oamenii implicaţi la dialog. De aceea, împreună cu prefectul, l-am convocat pe şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, inginerul Horaţiu Simion, să vină în judeţul nostru pentru a avea o discuţie şi a găsi o soluţie. Acesta va veni astăzi sau cel târziu mâine şi va fi chemată la întâlnire şi administraţia locală din Brănişca. În ultimă instanţă, dacă nu aduc drumul la starea iniţială, îi vom da în judecată. Însă, consider că este o chestiune de bun simţ din partea constructorului“, a precizat Adrian David, şeful administraţiei judeţene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura