Focar de hepatită de tip A, în oraşul Geoagiu

4 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Autorităţile sanitare din judeţ se luptă să limiteze răspândirea infecţiei cu hepatită de tip A în rândul locuitorior dintr-un cartier al oraşului Geoagiu.
Supranumită „boala mâinilor murdare“, hepatita de tip A a lovit până acum 25 de persoane, majoritatea copii, cu vârste începând de la trei luni. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate (DSP) Hunedoara au efectuat mai multe dezinfecţii la şcoala la care învaţă unii dintre aceşti copii. Însă, focarul de infecţie este departe de a fi eradicat.
Potrivit directorului DSP Hunedoara, Monica Cînda, primele cazuri de infecţie cu hepatita de tip A, în cartierul cu populaţie de etnie romă din Geoagiu, au apărut la finele lunii august. „Au fost imunizate 90 de persoane, acum vom face a doua tură de dezinfecţie la şcoala generală la care învaţă copiii. Totodată, unitatea de învăţământ a fost amendată pentru că nu avea materialele de igienă necesare. Copiii diagnosticaţi cu hepatită de tip A sunt internaţi în Spitalul Municipal Hunedoara. Am solicitat Primăriei oraşului Geoagiu să se implice, să le impună locuitorilor din cartierul unde s-a constatat focarul, să facă curăţenie şi să respecte regulile elementare de igienă”, a declarat directorul DSP Hunedoara. (N.Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Studenţi din Spania, pregătiţi la Universitatea din Petroşani

Universitatea din Petroşani are mai mulţi studenţi bursieri din diferite ţări, primii dintre cei sosiţi la Petroşani fiind şi studenţi...

Bulina neagră, 5.10.2018

Nicolae Maier, bărbat din municipiul Vulcan Pentru că în urma unei altercaţii spontane avută cu un locuitor din cartier cu...

Rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a dat ieri sentinţa definitivă în dosarul în care Marika Luca (foto), o infirmieră din...

Închide