Studenţi din Spania, pregătiţi la Universitatea din Petroşani

4 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Universitatea din Petroşani are mai mulţi studenţi bursieri din diferite ţări, primii dintre cei sosiţi la Petroşani fiind şi studenţi din Spania. Aceştia se vor pregăti alături de studenţii români ai Universităţii din Petroşani.

Tinerii sosiţi din Spania vor studia timp de un an de zile la specializări din cadrul facultăţilor instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului, prin intermediul Programului Erasmus+. Acestora li se vor adauga şi alţi studenţi străini din state membre UE sau din afara Uniunii Europene.
”Avem 10 studenţi din Spania, sunt veniţi prin Programul Erasmus+. Ei vor studia la mai multe specializări din cadrul facultăţilor noastre, de regulă în domeniile oferite de Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică. Sunt cazaţi în căminele din campusul studenţesc, unde au condiţii foarte bune. Vor studia timp de un an de zile cu ceilalţi colegi la un loc, alături de studenţii români. Cursurile le vor fi predate în limba engleză de profesorii noştri”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. Sorin Radu.
Instituţia de învăţământ superior din Petroşani are numeroşi studenţi din afara spaţiului comunitar, în special din Republica Moldova, care se pregătesc în inginerie ori alte domenii. De precizat ar fi şi că Universitatea din Petroşani s-a aflat pe lista instituţiilor de profil din Europa care au câştigat Carta Erasmus, valabilă pe întreaga perioadă de derulare a programului Erasmus+, 2014-2020.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    “…vor studia timp de un an de zile”.
    La ce forma de studiu sunt incadrati ? La o durata normala (4-5 ani) ar
    putea fi studenti “normali” dar se pare ca sunt la alte forme, probabil postuniversitare. Suntem neplacut surprinsi de calitatea “informatiilor” furnizate de acest articol.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.10.2018

Nicolae Maier, bărbat din municipiul Vulcan Pentru că în urma unei altercaţii spontane avută cu un locuitor din cartier cu...

Rămâne cu pedeapsa de 10 ani de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a dat ieri sentinţa definitivă în dosarul în care Marika Luca (foto), o infirmieră din...

Bulina albă, 5.10.2018

Plutonierul major Daniel Călin, de la ISU Hunedoara Pentru că a cucerit şase medalii de aur şi una de argint...

Închide