Florentina Marincu-Iuşco: M-am pregătit pentru competiţii

6 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Aşa cum v-am informat, astăzi şi mâine, la Bucureşti, pe Stadionul Iolanda Balaş-Sotter din Capitală, în organizarea Fe­deraţiei Române de Atletism, se vor desfăşura întrecerile din cadrul Cupei României Open pentru seniori, la care vor participa cei mai buni atleţi din România. Printre cei care vor lua startul se află şi deveanca Florentina Marincu- Iuşco, cu care am purtat o scurtă discuţie înainte de plecarea la aceste întreceri.

Reporter: Este prima competiţie oficială după perioada de pandemie. Ai emoţii?
Florentina Marincu-Iuşco: Recunosc, am puţine emoţii, pentru că e normal, ca la orice competiţie, mai ales că eu fac două probe acum, lungime şi încerc şi triplusalt. O să fie bine, pentru că m-am pregătit foarte tare în aceste două luni şi jumătate, am avut timp să exersez, sper eu şi domnul profesor, la un rezultat bun.

Reporter: Cum stai cu tonusul? Te aştepţi la ceva deosebit pentru acest prim concurs oficial?
Florentina Marincu-Iuşco: Stau foarte bine cu tonusul, aşteptăm acum rezultate. M-am pregătit, sunt sănătoasă, am muncit mult, deci să vină acum şi rezultatele.

Reporter: Cu moralul?
Florentina Marincu-Iuşco: Şi moralul este bun, chiar excelent, totul este în parametrii stabiliţi.

Reporter: Veştile bune vin de la federaţie, care ne comunică faptul că se vor organiza totuşi şi Internaţionalele de atletism ale României.
Florentina Marincu-Iuşco: Eu speram să se ţină Interna­ţio­nalele de la Cluj Napoca şi restul competiţiilor de atletism, deoarece oricum sunt puţine. Aşa avem şi noi competiţii ca să mai concurăm în vara asta.

Reporter: Cum e fără atletism, fără antrenamente, să stai acasă, să nu vii la stadion?
Florentina Marincu-Iuşco: Eu am făcut totuşi antrenamente, am venit în fiecare zi, dar antrenamentele diferă. Nu sunt la fel ca atunci când mă pregătesc cu domnul profesor. Eu nu am făcut pauză totală, este diferit şi greu cu un altfel de ritm. Una este să faci câte două antrenamente pe zi, ai un anumit ritm de pregătire şi apoi să rupi dintr-odată programul. E greu când revii. Eu am avut timp să mă odihnesc, am stat mai mult cu cel mic, cu familia, m-am şi relaxat, a fost frumos.

Reporter: Mult succes la viitoarele competiţii.

Prezent la această discuţie, prof. Nicolae Alexe ne-a confirmat faptul că după cinci ani, eleva sa va încerca într-o competiţie oficială şi o evoluţe cât mai bună la triplusalt, unde Florentina Marincu-Iuşco are în palmares câteva rezultate remarcabile, la tineret şi junioare, în competiţiile mondiale, europene şi naţionale. Nu a ascuns că şi-a propus o participare la ambele probe şi pentru Internaţionalele de la Cluj-Napoca.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orăştioara de Sus: investiţiile cu finanţare externă sunt şi vor rămâne prioritare

Magdalena Şerban Având deja la activ proiecte europene câştigate şi materializate cu succes, conducerea comunei Orăştioara de Sus urmăreşte ca...

Mesajul conducerii Insemex Petroşani, de Ziua Minerului

Magdalena Şerban În contextul în care ieri s-a sărbătorit Ziua Minerului, în Valea Jiului fiind organizate mai multe manifestări, conducerea...

Premierul Ludovic Orban, prezent la sărbătoarea minerilor. ,,Căutăm soluţii ca Valea Jiului să aibă viitor”

Adriana Năstase Guvernul este preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât...

Închide