Flacăra Olimpică, aprinsă la templul Zeiţei Hera

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022 (programate între 4 și 20 februarie) a fost aprinsă luni la situl antic al Olympiei, conform ri­tualului tradiţional, dar în absenţa publi­cului din cauza pandemiei de Covid-19.
Flacăra a fost aprinsă în jurul orei locale 12:00 de la razele soarelui coborâte peste ruinele templului antic al zeiţei Hera din Olympia, leagănul Jocurilor Antichităţii.
La ceremonie au fost prezenți Thomas Bach, preşedintele Comitetului Inter­na­ţional Olimpic (CIO), preşedinta Republicii Elene, Katerina Sakella­ropoulou, precum şi reprezentanţi ai comitetelor olimpice elen şi chinez şi ziarişti acreditaţi.
Pentru a doua oară consecutiv în trei decenii şi a treia oară în istoria Jocurilor Olim­pice moderne, ceremonia tradi­ţio­nală în leagănul olimpismului s-a desfă­şurat în absenţa spectatorilor, după mo­de­lul JO de vară de la Tokyo, din cauza coronavirusului.
După modelul măsurilor drastice luate de autorităţile de la Beijing, fără spec­tatori străini, Comitetul olimpic elen a întărit măsurile sanitare pentru aceste Jo­curi sub pandemie după Tokyo, hotărând ca ştafeta flăcării olimpice să fie „mult mai scurtă decât în trecutul recent”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.