ZECE SCANDALURI ŞI ZERO REALIZĂRI

Astăzi, în Parlamentul României, urmea­ză să audiem propunerile de miniștri ai USR. Guvernul Zero II, pardon, Guvernul Cioloș II propune un program de guver­nare nerealist, redactat anapoda. USR nu merită să conducă executivul, iar acțiunile membrilor USR din timpul precedentei guvernări nu recomandă în niciun fel această promovare.
Când au fost la guvernare, având chiar portofoliul sănătății în Guvernul Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă s-au concentrat numai pe scandaluri, soluționarea proble­me­lor sanitare nefiind o prioritate. Nu i-a inte­resat decât să se impună, darcând a venitvorba de responsabilitate s-au extras rușinos din vedere. Vlad Voiculescu avea nu mai puțin de 15 consilieri, iar atribuțiile le-a delegat în totalitate secretarilor de stat și secretarilor generali din minister. În loc să coordoneze ministerele, ei coordonau certurile cu PNL.
Acum, aceiași oameni care ne-au adus aici, în această criză sanitară, cu un sistem de sănătate nepregătit pentru un val patru agresiv și nemilos, ne cer să avem încere­dere că își vor face treaba exemplar. Vă prezint aici zece scandaluri în care au fost implicați cei doi miniștri care trebuiau să gestioneze pandemia. Din păcate, la rea­lizări nu avem ce să trecem.
1. Transparentizarea datelor privind vacci­narea împotriva Covid-19
2. Incendiul de la Institutul Matei Balș și misterul din jurul raportului
3. Comunicarea slabă și plecarea rapidă a lui Bogdan Oprea
4. Scandalul evacuării în miez de noapte a Spitalului Foișor
5. Cei 3 pacienți care au murit sufocați în TIR-ul de la Spitalul Victor Babeș
6. Vlad Voiculescu, surprins în public de 3 ori fără mască, deși purtarea era obligatorie
7. Criteriile abuzive de carantinare care au și provocat remanierea ministrului sănătății
8. Personalul neplătit din centrele de vacci­nare
9. Diferențele între raportările deceselor cauzate de Covid-19
10. Bonuri de masă şi tombole pentru cei care se vaccinează anti-Covid
După „performanțele” USR, am ajuns aici. România este pe primul loc în lume la rata deceselor provocate de Covid-19. Totodată, ocupă penultimul loc în Europa în ce pri­vește rata de vaccinare. Mesajul nostru pen­tru USR este următorul: NU. Nu vrem să guvernați, iar românii nu vor să îi salvați. Ați avut ocazia să o faceți și ați eșuat lamen­tabil. Pentru binele nostru, al tuturor, stați în băncile voastre.

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

One thought on “ZECE SCANDALURI ŞI ZERO REALIZĂRI

  • 19 octombrie 2021 la 18:13
    Legătură permanentă

    Sunteti un ziar tot mai necredibil. Publicati numai parerile si pozitiile PSD-iste ale „trompetelor” Nistor si Intotero. Saptamanal le acordati acestora spatii nelimitate, in ziar, pentru a-si expune numai neadevaruri si a-si justifica lipsa de realizari. Unde este independenta si neafilierea politica a acestui ziar ? Sunt convins ca mai primiti astfel de pareri, dar cenzura isi face, pe deplin, datoria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.