Politica si administratie

S-a reluat iniţiativa DiscoverEU

În general, călătoria este un excelent instrument de învățare, și cred că în mod particular călătoria prin statele membre ale UE pentru un tânăr poate fi o expe­riență inedită care îmbogățește și îți arată de ce iubim Europa, a declarat de­putatul european Iuliu Winkler referitor la reluarea, din această toamnă, a iniția­tivei DiscoverEU.
În acest an, tinerii născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003 pot aplica până în 26 octombrie a.c. pentru a obține un permis de călătorie gratuit cu trenul. În acest an, se pot înscrie și tinerii care erau eligibili în 2020, anul de debut al pande­miei. Cei selectați vor putea călători într-unul sau mai multe state europene pentru o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023.
„Acest program, inițiat și susținut de Grupul PPE din Parlamentul European, și-a propus să le ofere tinerilor șansa de a experimenta libertatea de mișcare în UE, să descopere diversitatea Europei, să intre în contact cu cât mai mulți oameni de pe tot continentul și nu, în ultimul rând, să afle cât mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia”, a spus Iuliu Winkler. În opinia sa, călătoria este o mare lecție de viață care ajută un tânăr să-și dez­volte independența, încrederea și des­chiderea către noi culturi, toate acestea fiind competențe utile pentru viitor.
De la lansare, în 2018, circa 70.000 de tineri s-au bucurat de inițiativa DiscoverEU.
Tinerii se pot înscrie aici https://europa.eu/ youth/discovereu_ro pentru a obține per­misul de călătorie gratuit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura