ActualitateFlash

Firma controlată de fostul vice de la Județ a scăpat de judecată

Adriana Năstase

Firma controlată de fostul vice­pre­ședinte al Consiliului Județean Hune­doara, Tiberiu Balint (foto), a fost condamnată să achite o amendă, pen­tru complicitate la luare de mită. Ju­decătorii de la Tribunalul Hunedoara au ad­mis și acordul de recunoaștere a vi­no­văției cu SC City Park Solution SRL.

 

Soluția pe scurt
„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu inculpata persoană juridică SC City Park Solution SRL, reprezentant de drept Cozma Liviu Ironim şi reprezentant de fapt Balint Tiberiu Ioan, cercetată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită (…) şi în consecinţă: Condamnă pe inculpata persoană juridică SC City Park Solution SRL la pedeapsa de 7.500 lei amendă pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a participa la procedurile de achiziţie publică timp de un an. Inculpata va fi obligată la plata sumei de 517,12 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare.

 

Vor admite acordul de recunoaștere a vinovăției?
Reamintim că fostul vice al CJ, Tiberiu Balint, află luna aceasta dacă ma­gistrații de la Curtea de Apel Alba îi admit acordul de recunoaștere a vino­văției, el recunoscând că a luat mită 100.000 de euro de la omul de afaceri Milică Pup. Reamintim că Milică Pup a fost trimis în judecată de către cei de la DNA Alba, acuzația fiind de dare de mită. Este vorba de un dosar disjuns din cel în care foștii șefi de la Consiliul Jude­țean au fost anchetați pentru acte de corupție. În martie anul curent, fostul vice­președinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint și firma administrată de acesta – SC City Park Solution SRL – au fost tri­miși în judecată pentru luare de mită.