Film de groază la Castelul Corvinilor

8 mai 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

De ieri, la Castelul Corvinilor au început filmările pentru producţia americană „The Nun (trad. Călugăriţa)”, a companiei Warner Bros. O echipă de aproximativ 150 de persoane a venit în municipiul Hunedoara pentru a lucra la secvenţele pentru pelicula americană. Filmările de la Castelul Corvinilor sunt programate până vineri, 12 mai.
Cimitir la poalele Castelului
Producătorii filmului „The Nun” au amenajat un decor propriu, care completează ambianţa oferită de monumentul medieval. Astfel, în grădina Castelului, pe malurile Râului Zlaşti, au fost înfipte câteva zeci de cruci şi a mai fost ridicat un turn pe lângă zidurile monumentului. De asemenea, în câteva locuri au fost amplasate statuete religioase. Din datele directorului Castelului Corvinilor, Cristian Roman, filmările se vor desfăşura în grădina Castelului, curtea interioară, Palatul Administrativ, Sala Dietei şi în Turnul Vechi de Poartă. Pentru găzduirea filmărilor de la Castelul Corvinilor, autorităţile locale ale municipiului Hunedoara au perceput o taxă de 32.000 de lei. Membrii echipei de producţie s-au cazat la hotelurile din municipiul Hunedoara şi la Cinciş.
Partenerul din România al celor de la Warner Bros este casa de producţie Castel Film Studiou din capitală. Potrivit reprezentantului casei de producţie din Bucureşti, din distribuţia filmului fac parte actorii Demian Bichir şi Taissa Farmiga, iar câteva secvenţe din „The Nun” vor fi filmate şi la Sighişoara. „The Nun” este o continuare a filmului de groază „The Conjuring 2” din 2016 şi se va concentra pe caracterul demonic al personajului principal – călugăriţa. Pelicula va fi lansată în vara anului viitor.
În anii precedenţi, Castelul Corvinilor a fost platou de filmare pentru numeroase producţii cinematografice, spoturi publicitare ş.a.. Anul trecut, la Castel s-au filmat câteva secvenţe pentru filmul „Dragon Heart 4”, iar în 2014, pentru filmul istoric „Vlad the Impaler”. Cei de la Bollywood au ales monumentul din Hunedoara pentru a realiza mai multe scene din filmul de dragoste „Singh is Bling” în 2015. Din lista producţiilor care conţin secvenţe filmate la Castelul Corvinilor face parte şi „Ghost Rider 2”, avându-l ca protagonist pe Nicolas Cage, celebrul actor fiind prezent în 2010 la filmările din municipiul de pe Cerna.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarii din Ţara Zarandului fac lobby pentru dezvoltarea pieţei locale

De curând, patru primari hunedoreni au bătut la uşa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a-i ruga pe reprezentanţii acestuia...

Bulina neagră 9.05.2017

Gabriel Gal, infractor recidivist din Hunedoara

Holzindustrie Schweighofer nu mai exploatează pădurile virgine

  A fost nevoie de 10 ani de negocieri între Holzindustrie Schweighofer şi Gabriel Păun, fondatorul Agent Green, până când...

Închide