Fără sincope în asistenţa medicală a hunedorenilor

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hu­nedoara, Laurenţiu Nistor, a convocat o în­tâlnire pentru a analiza problema asi­gu­rării gărzilor la extensia Unităţii de Primiri Ur­genţe (UPU) din oraşul Călan.
La şedinţă au participat prefectul jude­ţului Hunedoara, Călin Marian, primarul ora­şului Călan, Adrian Iovănesc, adminis­tra­torul public al judeţului Hunedoara, Cos­tel Avram, şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, dr. Emil Stoica Mariş.
„Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Deva trebuie să funcţioneze fără sincope şi este prio­ritară dar, în acelaşi timp, trebuie să avem grijă de toţi locuitorii judeţului Hune­doara, indiferent de zona în care se află. În ciuda faptului că există o lipsă acută de medici specializaţi pe urgenţe medicale, am solicitat conducerii SJU Deva să iden­tifice soluţii pentru asigurarea gărzilor în toate punc­tele. În acelaşi timp, SJU Deva va scoate la concurs, din nou, posturi pentru medici de urgenţă”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Atât extensia UPU Călan, cât şi cea de la UPU Ilia, funcţionează în structura UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva care asigură, în limita numărului de medici spe­cialişti şi a legislaţiei în vigoare, funcţio­na­rea pentru acordarea asistenţei medicale pa­cienţilor din zona arondată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare