Primăria Hunedoara a câştigat prima rundă în procesul blocurilor părăsite

Adriana Năstase

Judecătoria Hunedoara a pronunţat mier­curi sentinţa în cazul acţiunii în instanţă iniţ­iată de Primăria municipiului Hunedoara împotriva deţinătorilor celor trei blocuri ne­finalizate şi abandonate (foto) de pe strada 1 decembrie 1918 (fostă Moldovei). Este vorba de blocurile care au aparţinut ICSH, iar acum sunt ale unor lichidatori de firme.
Cererea formulată de Primăria Hunedoara a fost admisă în parte, în sensul că instanţa a decis obligarea deţinătorilor de a împrejmui blocurile şi de a le păzi. Nu a fost admisă par­tea de cerere prin care primăria a solicitat de­molarea blocurilor, pe cheltuiala deţinătorilor.
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobou­ţanu (medalion), spune că, deşi ce­rerea formulată de primărie nu a fost admisă integral, decizia instanţei va produce efecte. „Şi în cazul în care deţinătorii vor face apel, noi ne vom menţine şi partea de cerere care vizează demolarea. Nu comentez deciziile instanţei de judecată. Niciodată nu am făcut asta şi nici nu voi începe acum. În cazul în care sentinţa va rămâne definitivă în forma dată de instanţa de fond, iar deţinătorii nu se vor conforma, în sensul de a respecta sentinţa privind obligaţia lor de a împrejmui blocurile şi de a le păzi, se vor aplica amenzile de rigoare în fiecare zi şi vom întocmi plân­gere penală pentru nerespectarea deciziei instanţei. Sper ca acesta să fie un semnal clar şi pentru ceilalţi deţinători de imobile aban­donate ori neîntreţinute corespunzător. Suntem decişi să deschidem acţiuni în instanţă şi pentru alte imobile din oraş aflate în situaţii asemănătoare cu blocurile de pe strada 1 Decembrie 1918. Este vorba despre clădiri părăsite de ani buni, unele chiar de două sau trei decenii, imobile care sunt un adevărat pericol pentru sănătatea hune­do­renilor şi pentru mediul înconjurător”, a declarat edilul şef al Hunedoarei.
Acţiunea în instanţă pe tema celor trei blo­curi abandonate de pe strada 1 Decembrie 1918 a fost iniţiată de Primăria municipiului Hunedoara în anul 2017.mDecizia nu este definitivă, putând fi făcut apel la Tribunalul Hunedoara.

One thought on “Primăria Hunedoara a câştigat prima rundă în procesul blocurilor părăsite

  • 25 februarie 2021 la 23:12
    Permalink

    Scârbit de corupția asta din țara noastră . Blocurile a încercat Mihai Leu sa le ia prin corupție ,doar ca și-a dat seama ca se duce la pușcărie . „blocuri abandonate “ … pușcărie pt cei ce vroiau sa le ia .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fără sincope în asistenţa medicală a hunedorenilor

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hu­nedoara, Laurenţiu Nistor, a convocat o în­tâlnire pentru a analiza problema asi­gu­rării gărzilor la extensia Unităţii

Coaliţia care nu respectă regulamentul

Astăzi (joi, 25 februarie-n.n.), în dezbaterea pe bugetul educaţiei din Parlamentul Ro­mâ­niei, învăţământul românesc a pierdut. Nu PSD-ul, nu opoziţia,

Victorie liberală la Asociaţia comunelor din judeţ

Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui (foto) a fost ales ieri preşedintele Asociaţie Comunelor din România (AcoR), filiala judeţeană. Alegerile pentru

Închide