Actualitate

Expoziţie de gastronomie medievală la Muzeul „Castelul Corvinilor”

Natalia Bumbac

Astăzi, începând cu ora 12:00, la Muzeul „Castelul Corvinilor” se deschide expoziţia „Gastronomia istorică, între ştiinţă şi reenactment (n. r. reconstituire). Despre obiceiuri culinare în Transilvania medievală”.
Obiceiurile culinare din Transilvania medievală vor fi promovate prin două componente ale expoziţiei, una arheologică şi a doua gastronomică. „Vor fi valorificate în premieră atât datele documentare referitoare la istoria alimentaţiei şi gastronomiei medievale, cât şi elementele de cultură materială descoperite în castel şi care fac parte din acelaşi domeniu. Publicul prezent va avea ocazia să pătrundă în atmosfera secolelor XIV-XVI, iar cavalerii de Mühlbach şi Hunedoara vor asigura partea de reconstituire la acest eveniment”, arată organizatorii.
Expoziţia a fost realizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” – parte a Centrului Cultural „Lucian Blaga”, având ca parteneri: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, cu sediul în Sibiu. Membrii echipei de proiect sunt arheologi, muzeografi şi istorici medievişti, a căror expertiză este recunoscută în mediul academic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura