Experţii au venit la Sarmizegetusa Regia să vadă pe ce merg banii de restaurare

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Ieri, un reprezentant al Unităţii de Management al Proiectului RO-Cultura din cadrul Ministerului Culturii a vizitat situl Sarmizegetusa Regia. Vizita în teren face parte din paşii procedurali pentru finanţarea proiectului ”CALL03-20 Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural European”, finanţat prin Programul RO-Cultura, din granturi norvegiene, în valoare de aproape 2 milioane de euro. Pentru proiectul acesta, Consiliul Judeţean vine cu suma de 1 milion de euro.

Expertul tehnic a discutat cu preşedintele Mircea Bobora şi vicepreşedintele Sorin Vasilescu, cu prof. univ. dr. Gelu Florea, reprezentantul Consiliului ştiinţific de pe lângă Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice, şi cu responsabili din cadrul aparatului de specialitate al CJ Hunedoara. La discuţii a fost prezent şi Ştefan Bâlici, managerul Institutului Naţional al Patrimoniului.
Reprezentantul Operatorului de Program a dorit să vadă exact care sunt lucrările de restaurare propuse prin proiect pentru cetatea Sarmizegetusa Regia, precum şi propunerile care vizează valorificarea şi promovarea monumentului istoric. Practic, în această etapă are loc confruntarea documentaţiei tehnico-economice cu situaţia din teren. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cinci elevi eliminaţi de la Bac pentru că au vrut să copieze

Ieri, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi literatura română. În judeţ, au fost...

Bulina neagră, 23.06.2020

Sebastian Rostaş, tânăr de 21 de ani din Hunedoara Pentru că n-a trecut prea multă vreme după ce a fost...

Bulina albă, 23.06.2020

PS Gurie,  episcopul Devei şi al Hunedoarei Pentru că Episcopia Devei şi a Hunedoarei, pe care Prea Sfinţia Sa o...

Închide