Cinci elevi eliminaţi de la Bac pentru că au vrut să copieze

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Ieri, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi literatura română. În judeţ, au fost prezenţi 3.294 de candidaţi, 115 nu s-au prezentat la examen.

Nici un candidat nu a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, ca să nu fie lăsat să susţină testul. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi cinci candidaţi, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Astăzi are loc proba de Limba şi literatura maternă, mâine, 24 iunie. Proba obligatorie a profilului iar joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării.
Rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale se fac cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 05 iulie. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.06.2020

Sebastian Rostaş, tânăr de 21 de ani din Hunedoara Pentru că n-a trecut prea multă vreme după ce a fost...

Bulina albă, 23.06.2020

PS Gurie,  episcopul Devei şi al Hunedoarei Pentru că Episcopia Devei şi a Hunedoarei, pe care Prea Sfinţia Sa o...

Gura lumii, 23.06.2020

Vorbesc gurile rele că un personaj de pe la noi, dat afară din funcţia unde făcea doar ce voia el,...

Închide