Europarlamentarul hunedorean UDMR Iuliu Winkler este ferm: „Tinerii trebuie să stea în mijlocul politicilor europene“

11 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Tinerii trebuie să stea în mijlocul politicilor europene nu doar la nivel declarativ, ci şi prin priorităţi bugetare asumate, consideră deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), care a susţinut, alături de Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, triplarea bugetului Programului Erasmus+ în bugetul european pentru perioada 2021-2027.
Iuliu Winkler a arătat că Erasmus+, ajuns la un buget de 45 de miliarde de euro, ar urma să permită unui număr de aproximativ 12 milioane de tineri să studieze, să se formeze, să câştige experienţă şi să facă voluntariat în străinătate în perioada 2021-2027.
„Grupul PPE susţine faptul că programele europene trebuie să fie accesibile pentru toţi cetăţenii europeni, indiferent de mediul socio-economic din care provin şi indiferent de statul membru din care fac parte. Tocmai de aceea, grupul nostru din Parlamentul European a militat pentru un Program Erasmus+ cât mai echitabil şi inclusiv”, a spus europarlamentarul UDMR.
Potrivit lui Winkler, noul Erasmus aduce noi iniţiative precum Reţeaua universităţilor europene, Centrele de excelenţă profesională şi activităţile DiscoverEU, dar îşi propune să îmbunătăţească şi componentele existente ale programului.
„În Parlamentul European, Grupul PPE s-a asigurat ca fondurile pentru mobilitatea învăţământului superior şi Programul Jean Monnet să nu fie reduse”, a spus europarlamentarul hunedorean.
Grupul PPE, cel mai mare şi cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică şi mai competitivă, având cetăţeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Florin Oancea: Preluăm Termocentrala Mintia, dar fără datorii

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că devenii trebuie să fie siguri că...

Combinatul siderurgic de la Hunedoara a fost oprit!

Şoc la combinatul siderurgic din municipiul Hunedoara! Producţia a fost suspendată, iar angajaţii sunt nevoiţi să-şi ia concediu de odihnă,...

Târg handmade de sărbători, la Centrul Cultural din Deva

Un târg handmade de Crăciun se deschide sâmbătă, 14 decembrie 2019, la ora 14:00, în holul principal al Centrului Cultural...

Închide