Sport

Eliminaţi în ultima secundă

11 nationala futsalCiprian Marinuţ

Naţionala de futsal a României, cu doi jucători de la Autobergamo Deva în prima linie, a ratat calificarea la Campionatul European „Serbia 2016”. Tricolorii antrenaţi de Zoltan Jakab au pierdut cu 4-3 meciul retur al dublei de baraj cu Ungaria, disputat marţi seară, după un gol primit la ultima fază a prelungirilor. La finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal 2-2, la fel ca în meciul tur de la Buzău. Eliminarea e dureroasă, cu atât mai mult cu cât tricolorii au avut calificarea în mână, întrucât au condus cu 3-2 în prelungiri şi au beneficiat de două lovituri de penalitate de la 10 metri, ambele ratate.

Start slab
Partida de la Debrecen a început cu o presiune fantastică a echipei gazdă. Mânată în luptă de un public pătimaş, dar şi şovin, şi dirijată excelent de antrenorul spaniol Sito Rivera, Ungaria a controlat jocul şi a deschis scorul în minutul 3:31. La un corner executat de Németh, după o schemă, mingea a ajuns la decarul Harnisch, care a înscris în stânga lui Iancu. După gol, maghiarii au zburdat pe teren, iar România a fost în corzi, fiind ţinută în viaţă doar de intervenţiile salvatoare ale portarului devean Vlad Iancu. Abia după mai bine de cinci minute, tricolorii, cu devenii Cristian Matei şi Florin Ignat în prima linie, au reuşit să echilibreze jocul, iar peste alte şapte minute a venit şi egalarea. Liderul echipei Florin Matei a scăpat pe contraatac şi a şutat imparabil, după o pătrundere pe banda dreapta, iar tabela indica 1-1, în minutul 15:07, scor care s-a menţinut până la pauză.

Revenire senzaţională şi şanse irosite
Tricolorii s-au acomodat cu atmosfera şi au prins curaj la începutul reprizei secunde. Ca dovadă, acelaşi Florin Matei a adus România în avantaj, 2-1, în minutul 23:43. Jucătorul de la Informatica Timişoara a transformat un penalti acordat corect de arbitrii spanioli după un henţ al lui Harnisch, care a fost şi eliminat, la şutul lui Răducu spre poarta goală. Cu avantaj pe tabelă şi la capitolul moral, tricolorii s-au jucat cu ocaziile, iar pentru fazele irosite au fost taxaţi de adversari pe contraatac. Hosszú a adus egalarea, 2-2, în minutul 29:16, cu o execuţie din alunecare, după ce  Dróth a scăpat pe stânga şi i-a pasat ideal la întâlnire. România putea da lovitura în minutul 36:40, când a beneficiat de o lovitură de penalitate, pentru a şasea greşeală de echipă a Ungariei. Din păcate, şutul lui Florin Matei a fost deviat cu genunchiul de portarul Tóth în bara laterală şi s-a intrat în prelungiri, întrucât la finalul timpului regulamentar scorul a fost acelaşi ca în tur, 2-2.

De la extaz la agonie
Tricolorii au fost pe val în prima repriză a prelungirilor, dar s-au înecat la mal, în ultima secundă a meciului. Al-Ioani (min. 40:35) a dat tonul ocaziilor României, mingea şutată de el lovind bara. Asediul României a dat roade în minutul 41:22, când  Florin Matei a marcat pentru 3-2, reluând cu latul în poartă din jumătate de metru. Peste 37 de secunde, tricolorii au avut din nou ocazia de a încheia conturile, întrucât au beneficiat de o nouă lovitură de penalitate, pentru al şaptelea fault al maghiarilor. Din păcate,  şi Cristi Matei de la Autobergamo Deva a ratat, mingea trimisă de el trecând peste bară. Situaţia s-a schimbat radical în partea a doua a prelungirilor, când Ungaria a început să joace în sistem 5-0 la indicaţia antrenorului Sito Rivera. Maghiarii au arestat mingea şi au marcat de două ori, întorcând soarta duelului şi a calificării. Întâi, în minutul 46:30, Ungaria a reuşit egalarea prin şutul senzaţional din prima al lui Dróth, iar apoi în minutul 49:59, scorul a devenit 4-3, când Dróth a trimis cu capul în stânga lui Iancu. Tricolorii s-au prăbuşit, iar suporterii maghiari au invadat terenul, sărbătorind calificarea. Alături de Ungaria s-au mai calificat la Euro 2016 alte 11 echipe: Serbia, Rusia, Spania, Italia, Ucraina, Slovenia, Croaţia, Portugalia, Kazahstan, Cehia şi Azerbaijan. Turneul final este programat în perioada 2-13 februarie 2016.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura