Examen pentru Mondiale

Ciprian Marinuţ

Cele cinci gimnaste senioare, de la CNS „Cetate” Deva, care sunt componente ale Lotului Naţional al României, vor susţine la ediţia 2015 a Campionatului Naţional un test important în vederea participării la Campionatul Mondial din Scoţia. Andreea Muntean, Anamaria Ocolişan, Laura Jurca, Andreea Iridon şi Ştefania Stănilă au nevoie de evoluţii convingătoare la competiţia programată la finalul săptămânii (25-27 septembrie), în Sala Polivalentă din Capitală, pentru a prinde un loc în echipa ce va concura la Glasgow, în luna octombrie.

Concurenţă puternică
Cele cinci gimnaste de la clubul din Deva se vor duela la Naţionale cu alte cinci gimnaste de top, colege de lot, pentru cele şase locuri din echipa României care va participa la cel mai important concurs al anului şi eventual şi la Jocurile Olimpice 2016. Astfel, Andreea Muntean, Anamaria Ocolişan, Laura Jurca, Andreea Iridon şi Ştefania Stănilă vor trebui să demonstreze că au exerciţii valoroase şi le execută mai bine decât Larisa Iordache, Diana Bulimar (Dinamo Bucureşti), Cătălina Ponor (Farul Constanţa), Andreea Ciurusniuc (Steaua Bucureşti) ori Silvia Zarzu (CSM Oneşti). Conform tradiţiei, se vor mai afla alături de sportivii noştri şi gimnaste şi gimnaşti din Belgia şi Norvegia, aflaţi de asemenea în pregătire pentru Campionatele Mondiale. Tot în cadrul concursului, dar cu speranţe doar pentru viitoarele competiţii majore vor evolua şi junioarele clubului din Deva, Ioana Nicoară, Asiana Peng şi Olivia Cîmpean.
„Pentru sportivii loturilor reprezentative şi antrenorii lor, Campionatele Naţionale din acest an au încă o încărcătură motivaţională, ele constituindu-se într-un important test înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow (23 octombrie – 1 noiembrie), în oraşul scoţian urmând a se acorda şi primele „bilete” pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016”, este notat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică. După această competiţie, Sala Polivalentă din Capitală va fi, pe 3 octombrie, de la ora 17.00, gazda patrulaterului masculin România – Spania – Ungaria – Norvegia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.