Parteneri

Cinci plante de interior care pot îmbunătăți calitatea aerului din încăperi

 

seminte-plante-romania

Atunci când decorăm propria locuință, cumpărăm mobilier şi  elemente ornamentale, dar, de obicei, nu ne gândim la calitatea aerului din casă, care este de fapt unul dintre elementele cheie ale stării noastre de bine şi felul în care ne vom simți în interiorul odăii vizate. Există o varietate de substanțe care sunt toxice şi se află pe suprafața multor obiecte din casă, care influențează negativ calitatea aerului din încăpere. Aparatele electrice, laminatul, linoleumul chiar şi șervețelele pot fi în lista obiectelor ce pot conține urme de formaldehidă, ce intră în contact cu aerul din interior. De aceea, pentru a echilibra situația, trebuie să găsiți o soluție care va anihila efectul negativ, iar cel mai bun ajutor în lupta pentru calitatea bună a aerului sunt plantele şi sădirea lor. Aceste plante de cameră pot fi variate, începând cu cele mai obișnuite şi terminând cu condimente, bonsai şi plante foarte rare.

Multe plante sunt capabile să curețe aerul de la domiciliu sau din oficiu. Acestea pot colecta praful, fumul și alte particule sau compuși grei, ce sunt periculoși pentru sănătatea dvs.

Iată o listă de specii de plante care sunt ușor de întreținut, sunt frumoase și pot îmbunătăți foarte mult calitatea aerului din casă:

Chlorophytum

Odată ajuns într-un spațiu închis, Chlorophytum devine plămânii acestui spațiu: colectează monoxidul de carbon din aer şi multe alte substanțe toxice. Această plantă este cea mai potrivită pentru eliminarea de formaldehidă din aer. Pentru multe gospodine, însă această plantă nu este cea mai frumoasă, dar este suficient un ghiveci interesant sau un suport neobișnuit şi lucrurile se pot schimba.

Ficus Benjamina

După Chlorophytum, Benjamin Ficus este a doua cea mai bună plantă pentru a purifica aerul de substanțe toxice și praful așezat pe mobilier sau pe produsele din plastic. O caracteristică interesantă a acestei plante este faptul că în procesul de creștere a rădăcinilor, poate fi filată într-o varietate de forme complicate.

Aloe

Aloe se poate găsi la majoritatea celor care preferă plantele şi florile, şi nu în zadar. Aceasta elimină aproape toate conexiunile de formaldehidă eliberate de mobilier, iar în prevenirea diferitelor boli şi infecții este de neînlocuit! De exemplu poate ajuta la înfruntarea unei răceli. Este suficient să picurați în nas câteva picături de suc de Aloe pentru prevenire sau ca şi tratament. La fel, aceasta poate calma oboseala fizică şi stimula activitatea creierului.

Lămâie

Citricele sunt considerate niște purificatoare de aer excelente. Aerul din cameră, unde există lămâi, este curățat de microbi și bacterii. Uleiurile esențiale din aceste plante sunt foarte utile: calmează sistemul nervos, în timp ce aerul pare impregnat cu prospețime. În unele domicilii lămâia este considerată o plantă foarte capricioasă şi dificilă, însă pentru alții, aceasta crește fără prea mult efort.

Mușcata

În ciuda faptului că mușcata (Pelargonium) poate amplifica sau da naștere unor tipuri de alergii, nu se poate trece cu vederea eficiența acesteia la combaterea diferitor microbi patogeni şi bacterii din aer. Toate acestea sunt din cauza uleiurilor sale esențiale, care, în absența contraindicațiilor, au un efect benefic asupra organismului uman. Mușcata îmbunătățește calitatea somnului şi calmează sistemul nervos.

Indiferent de ce plantă achiziționați sau creșteți, este important să vă placă şi să vă simțiți bine cu aceasta în domiciliul sau oficiul dvs.

 

One thought on “Cinci plante de interior care pot îmbunătăți calitatea aerului din încăperi

  • https://www.dreamgrowshop.ro recomand cu incredere

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura