Actualitate

Elevii protestează pe Facebook

Cristina Ghenea

Elevii hunedoreni se plâng, pe cel mai utilizat site de socializare – Facebook, de schimbările din structura anului şcolar ce tocmai a început. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că vor sta cu o săptămână mai mult în vacanţa de iarnă şi vor intra în vacanţa mare abia la sfârşitul lui iunie.

Peste 30.000 de „semnături” pe Internet

Şcolarii sunt îngrijoraţi de faptul că ministrul Daniel Funeriu va ajunge să aplice măsurile despre care vorbea iarna trecută, şi anume, să taie o lună de zile din vacanţa mare, pe care să o adauge vacanţei de iarnă. Acesta şi-a argumentat propunerea, spunând că absenteismul şcolar este cauzat, în mare parte, de condiţiile meteo nefavorabile, care se produc, în general, iarna. Măsura, însă, nu a fost în totalitate aplicată. Cel puţin, deocamdată. Din această cauză, zeci de elevi din judeţul nostru s-au alăturat altor peste 30.000 de elevi din toată ţara, formând un grup pe Facebook, prin care militează pentru acelaşi slogan: „Spune NU tăierii vacanţei de vară!”.

Vor mobilizare pentru o grevă

Elevii îşi argumentează nemulţumirile prin tot felul de comentarii. „Nu putem sta pe căldura aia în clase. Nu mi se pare corect să ni se ia din vacanţa de vară”, spune Mihai, un elev din Deva. „Ar trebui să ne mobilizăm şi să luăm cu toţii parte la o grevă. E democraţie, iar DEMOS înseamnă popor şi CRATOS înseamnă conducere. În concluzie, poporul conduce! Apoi, unul dintre principiile democraţiei este «Respectarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor»”, declară DeeYa, o altă hunedoreancă.

Ce spun inspectorii şcolari

Referitor la schimbările suferite de structura anului şcolar, inspectorii şcolari consideră că acestea sunt benefice pentru un sistem de învăţământ de calitate. „Reglementările propuse sunt asemănătoare celor aplicate în învăţământul din celelalte ţări din Uniunea Europeană. În plus, prin prelungirea vacanţei de iarnă, se pot face economii substanţiale, având în vedere că în această perioadă, cheltuielile sunt mai mari”, a declarat Marta Mate, inspector şcolar adjunct.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura