Absenţele elevilor, monitorizate pe Internet

Carmen Cosman 

Absenţele elevilor, pe discipline, vor fi contabilizate pe Internet, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a creat un cont special în acest sens.
Fiecare unitate şcolară din judeţul Hunedoara are obligativitatea de a monitoriza zilnic absenţele şi nu oricum, ci pe Internet, pe Google Docs. “Avem un cont unde se vor centraliza zilnic absenţele. Fiecare unitate şcolară va completa o situaţie privind absenţele, atât pe discipline, cât şi per total şi, în funcţie de acest lucru, vom trage concluziile”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

Razii în baruri şi restaurante

Inspectoratul şcolar vrea să diminueze cât se poate de mult fenomenul chiulului, după ce inspectorul şcolar general a constatat că nici nu a început bine şcoala şi elevii au şi lipsit de la ore, în unele cazuri, cot la cot cu profesorii. Aşa că, de luni, vor intra în acţiune patrulele mixte jandarmi-poliţişti, care vor face razii în baruri şi restaurante. De asemenea, porţile unităţilor de învăţământ se vor închide de la 8 dimineaţa şi până la finalizarea cursurilor, iar elevii nu pot părăsi incinta decât în situaţii speciale. Pe de altă parte, pentru managerii unităţilor de învăţământ unde s-au descoperit deficienţe, s-a decis acordarea unei a  doua şanse. Ieri, reprezentanţii IŞJ Hunedoara au dezbătut, împreună cu directorii unităţilor de învăţământ, problemele apărute de la începutul anului şcolar. A fost analizată situaţia învăţământului pe anul trecut, precum şi planul managerial pentru noul an şcolar, stabilindu-se şi graficul unic de control.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.