Elev de la Orăştie acuzat de abuz sexual

14 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Poliţiştii de la Orăştie au deschis o anchetă în care cercetează un caz de agresiune sexuală petrecut la o şcoală din localitate. Pe acelaşi motiv, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a iniţiat demersurile legale pentru a putea contura un tablou complet al situaţiei petrecute la Şcoala „Aurel Vlad” din Orăştie şi pentru a lua măsurile care se impun.

„Poliţia municipiului Orăştie a fost sesizată cu privire la un abuz sexual comis asupra unui elev minor, de 13 ani, de către un alt elev de 14 ani. Sesizarea a fost făcută de reprezentantul legal al victimei, acesta fiind un copil instituţionalizat. În acest caz a fost deschis dosar penal, răspunderea fiind limitată deoarece este vorba de un minor”, a afirmat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit aceleiaşi surse, abuzul sexual descris în plângerea depusă la poliţie a constat în „atingeri în zona organelor genitale”.

Fapta s-a petrecut în 9 martie.
„La nivelul unităţii de învăţământ au fost demarate procedurile legale referitoare la actele de violenţă şcolară. Totodată au fost anunţate şi alte instituţii competente în acest caz. IŞJ a format o comisie specială, din cinci membri care s-au deplasat la sediul unităţii şcolare, au verificat documentele şi au adunat informaţii despre incident. În baza acestor verificări şi a dovezilor existente se va elabora un raport care va cuprinde constatările precum şi propunerile de măsuri, raport care va fi analizat şi aprobat în Consiliul de administraţie al IŞJ. În prealabil s-a hotărât ca acel copil să fie supravegheat în permanenţă pe timpul în care se află la şcoală. Trebuie să analizăm cu atenţie situaţia, fiind vorba de un elev cu cerinţe educaţionale speciale”, a explicat prof. dr. Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului. Aceasta a mai spus că indiferent de decizia care se va lua în privinţa elevului, acesta va trebui să urmeze ciclul şcolar obligatoriu de 10 clase. Elevul se pare că nu este la prima faptă de acest fel, existând anul trecut o altă reclamaţie pe numele său din partea unui părinte, că i-ar fi abuzat sexual copilul în pauza dintre cursuri.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alte cereale… meiul (1)

De cele mai multe ori, recomand la cabinet pacienţilor, să-şi mai diversifice alimentaţia şi să-şi reeduce obiceiurile…

Deputatul PSD Ilie Toma: Este normal ca salariile primarilor să crească

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au propus un amendament, în Parlament, care prevede salarii mărite cu 30 la...

La judeţ, banii nu se mai împart după voinţa preşedintelui

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a început analiza pe bugetele pe care cele 19 instituţii aflate în subordine le vor gestiona...

Închide