Câini antrenaţi pentru salvarea de sub dărâmături

14 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Plutonierul major Robert Kulcsar, de la Detaşamentul de Pompieri Deva, cu câinele de căutare Bebe precum şi plutonierul major Graţian Dîncşorean, de la Detaşamentul Orăştie, cu câinii de căutare-salvare Diamond şi Rocky au participat, în perioada 8-12 martie, la Tabăra Naţionala organizată de Asociaţia Câini de Salvare Transilvania, la Cluj Napoca.

Acolo, câinii au fost provocaţi să identifice victime ipotetice situate în dărâmături, în pădure sau în cutii aflate la mai bine de un metru deasupra solului. Stagiul de pregătire a presupus participarea la atelierele de misiuni, direcţionare şi motivare. Timp de patru zile, 38 de câini şi stăpânii lor au exersat pe terenurile de pregătire.
Organizatorii taberei susţin că pregătirea a fost o ocazie extraordinară pentru a schimba informaţii şi experienţe în privinţa antrenării câinilor de salvare şi pentru a fixa noi metode de pregătire. Bebe, ciobănescul german, în vârstă de trei ani şi 6 luni, este câinele de serviciu al ISU Hunedoara. Diamond, ciobănescul belgian malinois, în vârstă de 5 ani şi mezinul Rocky, ciobănescul german de doi ani şi jumătate sunt câinii unui pompier din Orăştie, pasionat de dresaj. Toţi trei au primit aprecieri la tabăra naţională.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elev de la Orăştie acuzat de abuz sexual

Poliţiştii de la Orăştie au deschis o anchetă în care cercetează un caz de agresiune sexuală petrecut la o şcoală...

Alte cereale… meiul (1)

De cele mai multe ori, recomand la cabinet pacienţilor, să-şi mai diversifice alimentaţia şi să-şi reeduce obiceiurile…

Deputatul PSD Ilie Toma: Este normal ca salariile primarilor să crească

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au propus un amendament, în Parlament, care prevede salarii mărite cu 30 la...

Închide