Elena Udrea inaugurează telegondola din Pasul Vâlcan

31 ianuarie 2011 | 6 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Ministrul Elena Udrea va inaugura vineri, 4 februarie, telegondola care face legătura dintre municipiul Vulcan şi staţiunea Pasul Vâlcan.

Investiţia, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Traseul acesteia este de 3,5 kilometri, instalaţia având 73 de gondole.
Inaugurarea telegondolei spre Pasul Vâlcan este doar prima etapă a proiectului de modernizare a staţiunii şi de dezvoltare a domeniului schiabil de aici. În această staţiune se vor amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de cinci kilometri. Edilii din Vulcan spun că, odată cu implementarea acestui proiect, în Pasul Vâlcan se va rezolva problema canalizării, a alimentării cu apă, energie electrică şi gaz metan, dar tot aici vor fi aduse şi tunuri de zăpadă, care să compenseze lipsa zăpezii naturale, atunci când este cazul.  Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan, la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la şapte kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Elena Udrea este un ministru bun.

 2. maria spune:

  da, si eu zic ca e un ministru bun. de-aia romania o duce atat de bine …

 3. Nicolae spune:

  Atentie de ani de zile inca pe cand Udrea practica cea mai veche meserie din lume ( ca si politica) primarul a luptat pentru acest proiect !
  54LN

 4. Simona spune:

  Valea Jiului, ia-o acasa, bre ! Sa fie doar ministra ta, Dumnezeu ti-ajute !

 5. Eu spune:

  Valea jiului… o fi din aia care fac eforturi monumentale sa nu-i curga balele..

 6. Ioan spune:

  Ce bine! demult astept sa fie dezvoltata si acea zona, sper ca chiar peste doua saptamani sa ajung pe acolo… sunt extrem de bucuros de aceasta realizare Multumesc Elena Udrea!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Unelte recuperate de un jandarm

O geantă plină cu scule, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a fost recuperată de un jandarm, după ce...

Fanfarele minerilor, puncte de atracţie turisticã

Muzeul Mineritului din Petroşani, viitoarea mină muzeu de la Aninoasa, fanfarele şi chiar coloniile miniere, construite la începuturile industriei extractive...

Medalie „Pro Urbe” pentru jandarm

După ce a salvat o bătrână care vroia să se sinucidă, un jandarm a fost recompensat cu Medalia „Pro Urbe”,...

Închide