ComunitateEducatie si cultura

După un succes răsunător în Moldova, actorii Teatrului de Artă Deva pleacă în turneu în Germania

La invitația Teatrului Național “Satiri­cus Ion Luca Caragiale”, actorii de la Teatrul din Deva au participat la Fes­ti­valul Internațional de Teatru “FESTIS”, cu genericul “Gândește Liber”! La acest veritabil eveniment cultural, Teatrul de Artă Deva a jucat spectacolul “Mafia Femeilor” de Aldo Lo Castro, în regia lui Mihai Panaitescu.

Mini turneu
„Tocmai ne-am întors de la Festis, am avut un succes impresionant, umo­rul nostru a prins foarte bine. Am jucat piesa ((Mafia femeilor)) pe scena Teatrului Satiricus, dar și la Bălți, unde am petrecut o seară me­mo­ra­bilă alături de pes­te 700 de spec­tatori”, a spus Mihai Panaitescu (foto), mana­gerul Teatrului de Artă Deva.
„Vom juca, acasă, la Deva, așteptăm mini turneul celor de la Bălți cu piesa ((Lysistrata)), o piesă anti război, care are foarte multe teme actuale, cea mai importantă fiind aceea de nepregătire în față războiului, a unei Europe care s-a bazat foarte mult pe divertisment”, a adăugat Mihai Panaitescu.

Fascinația pentru lumile virtuale
„Lysistrata, dragostea mea”, este un spectacol inedit. Autorul piesei, cel mai în vogă dramaturg român, Matei Vișniec, a lansat textul piesei în februarie 2022, urmat de comentariul „…europenii și-au dat seama că, pe fundalul păcii, al so­cie­tății de consum, al expansiunii industriei divertismentului și al fascinației pentru lumile virtuale, au uitat că libertatea tre­buie apărată…”. Astfel, Matei Vișniec re­cu­perează mitul Lysistratei lui Aristofan într-un text, în care lumea contem­po­rană: masculină și feminină continuă să se impună contradictoriu. Regizorul Mihai Panaitescu dezvoltă linia de subiect în concepția interpretării scenice, unde guvernează intriga paradoxului – râdem și ne întristăm…asupra istoriei, a brutalității, manipulării sexuale, a exis­tenței umane. Un concept dramatic care traversează 20 de secole pentru a veni în atenția fiecăruia dintre noi.
Biletele se găsesc la Agenția Teatrală și online pe Eventbook.ro

  • 19 octombrie Brad https://eventbook.ro/ performance/122772/venue
  • 20 octombrie Deva https://eventbook.ro/ performance/122355/venue
  • 21 octombrie Petroșani

Un turneu în Germania
La invitația Asociației „Alexandru Ioan Cuza„ din Heidelberg și a Forumului German din Stuttgart, Teatrul de Artă Deva va pleca în turneu în luna noiembrie cu spectacolul „O AFACERE de FA­MILIE„ de Eugen Pădureanu. Spectaco­lele vor avea loc în mai multe orașe, 10 noiembrie Heidelberg, 11 noiembrie Stuttgart, 12 noiembrie Frankfurt, 13 noiembrie Munchen.
Teatrul de Artă a fost în turneu în Germania și în luna mai, cu spectacolul „Mafia Femeilor„ de Aldo Lo Castro, regia Mihai Panaitescu și a avut un succes răsunător. Turneul a deschis calea unui parteneriat cultural de lungă durată cu partea germană și reprezentanții comunității românești din această țară.
Distribuția: Andreea Pascu, Roxana Olșanschi, Eugen Pădureanu. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura