Politica si administratie

Când începe construcția primei creșe din Simeria

Recent, primarul Simeriei, Iulius Bedea (foto), a avut o întâlnire cu reprezentanții Companiei Națio­nale de Investiții, responsabili de monitorizarea proiectului de construire a unei creșe moderne în Simeria.
Investiția este în valoare de 3,5 milioane de euro, din fonduri europene, iar con­tractul de finanțare a fost deja semnat.

Acoperiș cu spații verzi
„Am discutat și lămurit câteva detalii teh­nice privind de­ma­rarea acestei in­vestiții în orașul nostru. În acest mo­ment, Mi­nisterul se află în faza de fi­na­lizare a li­ci­ta­ției publice pentru demararea serviciilor de proiectate și a lu­crărilor aferente. Din discuțiile purtate cu repre­zentanții veniți de la București, anticipăm demararea lucrărilor la creșă la începutul primăverii anului următor, după obținerea tuturor avizelor necesare. Perioada de finalizare a lucrărilor va fi de maximum 12 luni de la semnarea ordinului de execuție. Clădirile creșei vor fi eficiente energetic și cu consumuri de energie reduse. Vor avea camere de joacă, dormi­toare, spălătorie proprie, bucătărie, sală funcțională, cabinet medical, spații administrative. Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil, așa cum prevede reglementarea legală în vigoare. Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite, locuri de joacă sigure. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară și va avea un aport de energie verde pentru funcționare. Geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii și încălzirea, respectiv răcirea clădirii se va face prin pompe de căldură”, a declarat Iulius Bedea, edilul șef al orașului Simeria. Creșa va avea 70 de locuri (7 grupe de copii). (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura